”It’s…ALIVE!!!”

 

 

För ganska precis två veckor sedan dödförklarade jag vinägermodern i mitt andra försök att göra min egen vinäger. När jag häromdagen kikade in i skrubben där jag dolt kulturen från ljus så hade det hänt saker. Vinägermodern levde och hade bildat ett tjockt, manetliknande lock över vinet! Äntligen hade jag lyckats!

Hur långvarig glädjen nu blir är en annan femma. Idag har jag nämligen tagit upp den härliga geléklumpem som nästan var separerad i två lager och fördelat små bitar av den tillsammans med en skvätt av vinägern i två nya kulturer – en med vitt vin och en med rött samt en skvätt PX-sherry för lite sötma. Det mesta av vinägermodern fick slinka tillbaka i ursprungsburken i vilken jag tillsatte lite nytt vin. Förmodligen kommer urmamman att dö en sorglig drunkningsdöd men min förhoppning är att det nu finns så mycket levande kultur att den snart tar fart igen.

Nu måste jag bara ha fatt i ett vinägerkrus. Trodde jag hade ett men kan för mitt liv inte hitta det.

 

Taggar:, , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “”It’s…ALIVE!!!””

 1. kerstin
  16 september 2011 den 21:43 #

  jag minns att du visade ett krus för länge sen, här på bloggen t.o.m

  • 17 september 2011 den 8:09 #

   Jo jag hade ett men det for i golvet. Hade för mig att jag hittat ett nytt på loppis.

 2. Kent
  19 december 2014 den 8:30 #

  Hur går/gick det med din vinäger.
  Vet du vart man kan köpa en vinägerkruka?
  Intressant läsning.

  • 19 december 2014 den 17:37 #

   Det gick åt pipan. Den blev angripen av fruktflugor.
   Vet inte var man köper vinägerkrukor. Hittade själv en på loppis.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Göra egen vinäger: försök nr 2 « Öhmans Mat & Vin - 24 oktober 2011

  […] Vi får se hur det går. Edit: En uppdatering. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: