Innovativ kaffeprovarmugg

När jag häromdagen besökte kafferosteriet Love Coffee med eleverna från sommelierutbildningen blev jag förevisad denna spännande mugg.

Idén och formgivningen är gjord av Stefan Nilsson och utvecklad i samarbete med Daniel Remheden på Love Coffee, båda är gamla elever till mig på sommelierutbildningen. Stefan fördjupade sig i kaffets värld efter sin examen men slogs av att det inte fanns något glas eller kopp som tog tillvara de rika och komplexa aromerna i kaffet. Han utgick därför ifrån formen på ett vinglas och markerade maxvolymen 2 deciliter för vätskan med ett plimsollmärke. Kopparna är drejade för hand av Risto Kokko/Daxhund Ceramics och har god värmehållning. ”Fatet” kan också användas som lock. Varje kom är signerad och numrerad och produktionen ligger för närvarande på 20 koppar i månaden. En espressokopp är också på gång.

Den ännu namnlösa koppen lyfter verkligen fram aromerna och de finare nyanserna i kaffet på ett helt otroligt sätt och formen i sig förhöjer upplevelsen. Att ingen kommit på att göra detta tidigare är helt ofattbart. Nu lär ju inte detta bli en stapelvara i fikarummen då de kostar en slant. 40€ får man punga ut med för en kopp. Jämför man det med vad ett fint vinglas kan kosta så är det faktiskt inte särskilt dyrt om man betänker hantverket och den begränsade produktionen.

Beställningar och förfrågningar kan göras via stefan@kaffika.com.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. I´ve been blogged. ”Öhmans mat & vin” about the new cup. | Kaffika - 25 september 2011

    […] Anders Öhman Mat & Vin (Anders Öhman Food & Wine) blogged about my idea of a cup that´s from now a real thing. Anders Öhman is one of the owners and teacher of Gustibus Wine & Spirit Academy in Malmö Sweden. His blogg is true a great source for learning and inspiration. […]

  2. ÄNTLIGEN! Vinsejdeln är här! | Öhmans Mat & Vin - 13 september 2012

    […] har tidigare skrivit om den nyskapande kaffemuggen Sommelier Cup som tagits fram av Stefan Nilsson, tidigare elev på sommelierutbildningen. Vid något tillfälle […]

  3. 073 – #blogg100 | Better coffee, better life - 13 april 2013

    […] schyssta kaffeprovarmugg skrevs det om (på Öhmans mat, superbra blogg om mat och vin) redan för två år sedan. Är det pris/efterfrågan som gör att […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: