Den ultimata bakfyllematen?

När jag provianterade på Lufu Food igår drabbades jag av akut hunger och blodsockerfall. Som en räddare i nöden stod den rullande cevaperian Cevapi No. 1 precis utanför.

Jag beställde pljeskavice som är den hamburgerliknande kusinen till cevapcici. I ett rejält tuggigt, luftigt och härligt segt bröd låg en stor, platt nörfärsbiff med en mustig kryddning toppad med endast skivad lök och krämigt, fet och smältande kajmak. Protein, kolhydrater , drypande fett och salt i en mäktig allians. Nersköljt med läskande saltsyrlig ayran är det förmodligen den ultimata bakfyllematen. Men är du bara skriande hungrig (och försedd med haklapp) rekommenderas en tur till Singelgatan 1 och det trevliga paret i snabbmatsvagnen.

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jag har fått svamp « Öhmans Mat & Vin - 24 september 2011

    […] veckand bloggrubriker hittar man ”Jag lägger av ” och ”Den ultimata bakfyllematen”. Räknar man nu in ”Jag har fått svamp” så kan man ju undra hur de står till med Eder […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: