Chipsprovning

Jag gillar chips och ostbågar men är ganska konservativ i min smak. Vanliga ostbågar (inte ”ostkrokar” för bövelen!) ska det vara och chipsen ska helst vara med dillsmak. Då är jag nöjd.

Men i dagarna fick jag med posten ett påkostat ”chipsprovningskit” från OLW i deras pågående kampanj att rösta fram en ny smak utvalda bland inskickade förslag. Inte är jag sämre än att jag kan hjälpa till i smakutvecklingen.

Salt & Vinegar: Salt och vinäger är ju knappast någon ny smak. Omistlig, klassisk stapelvara på pubar och i sortimentet hos konkurrenten Estrella. Det brukar räcka med den lilla portionspåsen man köper till sin ale och den sura smaken blir gärna för mycket i storpåse. OLWs variant är betydligt mindre syrlig och härligt spröda. Inte dumma alls faktiskt.

Sourcream & Italian Cheese: Chipssmaker med ”sourcream” har jag aldrig gillat. De blir överdrivet söta och lätt kvalmiga i min smak. Dessutom fixar jag inte finrefflade chips. Det blir lite grynigt/mjöligt på något sätt. Utöver sötman domineras smaken av en ganska bra arom av svartpeppar. Den annonserade smaken av ”fyllig parmesan” lyste med sin frånvaro. Tvivlar verkligen på att det finns parmesan bland ingredienserna och om det i så fall faller inom regelverket att nämna denna urspungsskyddade ost. Ingen rolig smak.

Kebabdrömmen: Jag är nog ganska ovanlig på så sätt att jag kan räkna antalet gånger jag ätit kebab på ena handens fingrar. Jag är alltså inte rätt man att bedöma om dessa chips smakar kebabkryddning. Däremot kan jag säga att det var bra räffling och krunch och bra kryddsmak med chillihetta och en liten ton av spiskummin. Riktigt goda och klar matchvinnare!

Men nästa gång blir det dillchips i alla fall. Från Estrella.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Chipsprovning”

 1. Irene Adnell
  27 september 2011 den 22:41 #

  Fantastiskt med betyg från OLW:s chipsprovning. OLW är mina favoriter, i alla kryddningar. Kul att de skickar ut provningskit på det här viset.

 2. Stefan
  28 september 2011 den 7:46 #

  Har du testat att göra egna potatischips?
  Efter att du skrev om fritös för en tid sedan så fick jag ändan ur vagnen och köpte själv en Philips på Blocket (HD6161, stor bytta, rymmer 3,5 liter olja och kraftfullt element på 2kW; bästa jag kunde tänka mig faktiskt, jättenöjd). För en dryg vecka sedan fick jag för mig att försöka göra egna potatischips. Fungerade ju strålande. Enklare än man kunde tänka sig. Viktigaste är väl bara att kunna skiva potatisen lagom tunt, men det sköter en elektrisk skivmaskin så att de blir jämntjocka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: