Döma vinet efter etiketten

Ibland stöter man på viner vars etikett bara skriker ”drick mig”. Vinet på bilden är ett sådant. Jag fick en instinktiv lust att slita ur korken, slänga fram charkuterier och ost på bordet och fylla ett slitet duralexglas till bredden med det röda vinet. Jag bärgade mig dock.

Skulle 2009 Beaujolais-Village från Joseph Jambon (Josef Skinka. Bara en så’n sak!) leva upp till vad etiketten lovade? Jodå. Både i doft och smak levererades vad som kan förväntas av bra beaujolais av årgång 2009. Dessutom fanns här en fin fatstruktur som gav en lång eftersmak och ryggrad som lovade viss utvecklingpotential utan att vara påträngande. Farligt lättdrucket och aptitretande samtidigt som det var karaktärsfullt. Ett riktigt användbart vin till massor av olika typer av mat.

Kostar 125 kr men finns endast att beställa på Jakobsson & Söderström (kolla så årgången blir rätt bara) men då kan man å andra sidan passa på att lägga en liten order på den suveräna champagnen också. Edit: Fel av mig. Det verkar som om vinet för tillfället inte finns tillgängligt för konsumenter.

Etiketter:, ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Döma vinet efter etiketten”

 1. 08 oktober 2011 den 16:00 #

  Du har rätt. Etiketten väcker verkligen köpbegär!

 2. Thomas
  08 oktober 2011 den 16:40 #

  Tack för en trevlig blogg! Ser verkligen smaskens ut. Verkar dock bara finnas i restaurangsortimentet på J&S vilket kanske inte är tillgängligt för oss vanliga dödliga? Eller har jag missat nåt?

  • 08 oktober 2011 den 16:45 #

   Kollade igen och du verkar ha rätt. De kanske lägger upp den där efter lite kundpåtryckningar.

   • Thomas
    08 oktober 2011 den 16:49 #

    Ah, trist. Jag mejlar till J&S och påbörjar påtryckningarna helt enkelt.

 3. 08 oktober 2011 den 23:10 #

  Etiketten skriker inte bara ”drick mig” utan signalerar biodynamiskt, naturjäst och lågsvavlat = kul beaujolais. Vilket den också var när vi provade den på Grand! Kan de sälja den via privatimport för 1,5 gånger franska priset på €8,50 så är saken klar.

  Sablar vad mycket skön Beaujolais de har här i Paris! Ett glas Cheverny (gamay och pinot på kalkjord) funkar också fint 😉

 4. 10 oktober 2011 den 9:52 #

  Nu finns vinet även tillgängligt för privatpersoner i årgång 2009 🙂
  Här är länken:
  http://js-wineclub.com/sortiment/roeda/frankrike/bourgogne/beaujolais-village-09

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: