Sallad med kraftfull dressing och friterade kapris

Gårdagens Jamie Oliver-recept kom ursprungligen i par med en sallad. Den gjordes på endive- och trevisanosallad, men den sistnämnda fick jag inte tag på så jag gjorde min egen variant. Den väldigt potenta och smakrika dressingen samt de aromatiska men milda kaprisarna är enligt Olivers recept.

Mixa samman 4-6 sardeller, en vitlöksklyfta, 3 msk rödvinsvinäger, 3 msk yoghurt, 2 tsk dijonsenap och rejält med färsk eller frusen basilika till en slät dressing.

Krama ur det mesta av vätskan 2-3 msk inlagd kapris (den lilla sorten) och fritera lätt i lite olivolja i botten på en kastrull. Kaprisen är färdig när de öppnat sig som små blommor. Skilj av den heta oljan (kan spara i kylen och hällas över stekt fisk till exempel) och kaprisarna med en trådsil av metall.

Gör en blandad grönsallad (jag var lat och köpte en påse färdigblandad ”toskansk” sallad) samt klyfta i lite körsbärstomater. Ta en endive och skär rotänden i tunna skivor och blanda dessa tillsammans med endivebladen med den övriga salladen. Strö över kaprisen och ringla över lite av dressingen.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: lättlagat, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Sallad med kraftfull dressing och friterade kapris”

 1. 04 december 2011 den 9:02 #

  Underbart gott 🙂

 2. 04 december 2011 den 20:26 #

  Hej,
  Jag har lånat en bild av dig till min blogg. Jag har angivit på bilden och på min blogg att bilden tillhör dig. Jag hoppas att du inte har något emot att jag lånade bilden med, vad jag tycker, det vackraste porslinet som finns. Är det inte okej så släng i väg ett mail så tar jag bort bilden omgående!
  Du finner bilden här http://emschen.se/?p=3493
  Trevlig andra advent
  Emma

 3. 05 december 2011 den 12:36 #

  Sardeller, vitlök och yoghurt låter som en suverän dressing! måste blandas till någon av vinterns sallader.

 4. 06 december 2011 den 12:15 #

  Suverän sallad!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tillbakalutad blomkåls- och pastagratäng « Öhmans Mat & Vin - 04 december 2011

  […] Den här gången blev det en variant på macaroni n’cheese med blomkål. Inte helt enligt originalrecept men nära nog. Det blir en rejäl sats som räcker till åtminstone fem personer. Mycket gott blev det i alla fall. Servera med en sallad med kraftfull dressing och friterade kapris. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: