Green Matmarknad

Detta bildspel kräver JavaScript.

Det här har jag väntat på länge! En ekologisk supermarket med fullsortiment, närproducerat, kafferosteri, bageri, florist, manuell ost-, chark- och ostdisk samt en vinbar och restaurang där kockarna tar hand om råvaror som närmar sig ”bäst före”. Dessutom bara 150 meter hemifrån.

Mina förväntningar var därför minst sagt höga när Green Matmarknad slog upp portarna i lokalerna som tidigare inrymde den floppade gallerian och restaurangen Torso Twisted. Snurrigt, stökigt, horder av förvirrade och nyfikna kunder och inte helt färdigställt som sig bör en premiärdag. Formatet är som en livsmedelsbutik modell större, men av den omtalade saluhallskänslan märkte jag faktiskt inte mycket. Snarare kändes det som en uppsnoffsad hälsokostbutik.

Utbudet av ekologiskt kött var jättebra, ostdisken väldigt välsorterad, bara KRAV-märkt i fiskdisken och mejerikylarna var föredömligt rensade från onödigheter. Fast peruansk sparris i grönsaksdisken fick mig att undra. Påfyllningsstationen för rengöringsmedel och dylikt kan säkert bli en bra grej när man vänjer sig och och dörrarna för samtliga kyldiskar får man stå ut med för energisnålheten. Allt verkar vara mycket genomtänkt ur miljösynpunkt och man slipper gå och läsa innehållsförteckningen då det finns en lista på förbjudna tillsatser som samtliga leverantörer måste följa. Däremot gillar jag verkligen inte att det endast finns självscanning och kortbetalning.

Direkt kunde jag konstatera att detta blir ett bra komplement till mina övriga inköpsställen. Men det blir inte ett one-stop då flera favoritvaror saknades. Fast sortimentet kommer givetvis att trimmas in med tiden.

Ett framtida stammisställe kommer däremot restaurangen att bli. Vid blotta anblicken kändes det som det skulle kunna bli en riktigt bra kvarterskrog för området. Den trendigt kyliga inredningen från Torso Twisted-tiden har effektivt tonats ned och man har lyckats skapa en lite elegant, bohemisk kökskänsla med retrostuk. Vinoteket väntar ännu på att fyllas med ekologiska viner men den inglasade före detta vinkällaren är nu fylld med glaskonserver. Här kommer jag att hänga!

Edit: Var och handlade idag igen och köpte med mig en färdiggrilad knäredskyckling. Makalöst fin och saftig, nästan smörig, och helt befriad från de där påträngande grillkryddorna. Stark rekommendation!

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

10 kommentarer på “Green Matmarknad”

 1. Jonas
  27 januari 2012 den 21:08 #

  Tack för intressant beskrivning och summering, skall snarast inspektera personligen.

 2. 29 januari 2012 den 19:22 #

  Ett genomarbetat koncept, mycket trivsamt, underbart med ett kök mitt i butiken där man kan få råd och prata mat eller slå sig ner vid köksbordet. Jag hittade också flera produkter som jag inte sett tidigare.

 3. 02 februari 2012 den 15:40 #

  Måste spana in detta nästa gång jag är hemmavid. Den gallerian kan ju inte ha gått runt så bra att de satsar på mat istället. 😉

 4. kristina görnandt
  23 februari 2012 den 21:01 #

  var ligger greenmatmarknad

Trackbacks/Pingbacks

 1. Lat matkasse för två « Öhmans Mat & Vin - 29 januari 2012

  […] finns nu på Green Matmarknad en kasse för en middag för två. Kocken Paul Svensson komponerar recepten och den ekologiska […]

 2. Stockeboda Gårdsöl « Öhmans Mat & Vin - 01 februari 2012

  […] Idag var det dags för en folköl från Gårdsbryggeriet på Stockeboda som jag hittade på Green Matmarknad. Ofiltrerat och opastöriserat är utseendet grumligt men vackert, ljust bärnstensfärgat och med […]

 3. Godaste, gröna fläsket i staden « Öhmans Mat & Vin - 13 mars 2012

  […] är det snart sex veckor sedan ekologiska Green Matmarknad öppnade vid foten av Turning Torso och jag har varit en trogen besökare sedan dess. Ännu har man […]

 4. Green, Malmö | Matarkivet - 16 april 2012

  […] när jag läste om Green Matmarknad hos Herr Öhman blev jag riktigt nyfiken och i princip skickade dit bästisen  Emma som njöt av en riktigt god […]

 5. Green, Malmö | Matarkivet - 16 april 2012

  […] när jag läste om Green Matmarknad hos Herr Öhman blev jag riktigt nyfiken och i princip skickade dit bästisen Emma som njöt av en riktigt god […]

 6. Ölfestival för småbryggerier « Öhmans Mat & Vin - 22 april 2012

  […] syrligt avslut. Obalanserad. Gillade verkligen bryggeriets folköls-ale och deras ale bryggd för Green. Pilsen får de dock bakläxa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: