Dyrt och dåligt kaffe – Malmö äntligen en storstad?

Har Malmö blivit en storstad? Som andra stad i Sverige, efter Göteborg, har nu Starbucks lagt till Malmö bland sina närmare 17 000 enheter. Den multinationella kaffejätten har intagit A-läget i den gamla järnvägsrestaurangen på Centralstationen.

Men varför är entusiasmen så stor över att kafékulturens motsvarighet till McDonalds kommer till Sverige? Behöver vi verkligen ytterligare en franchisekedja som säljer överprisat och mediokert kaffe? Räcker det inte med Espresso House? I Malmö har vi ju fantastiska kaffebarer som Solde, Lilla Kafferosteriet, Kaffebaren på Möllan och massor av andra lokala ställen med bra kaffe och personlighet.

Starbucks handlar nog mer om att identifiera sig med en urban livsstil. Jag läste någonstans att Starbucks affärsidé inte längre handlar om kaffe. De säljer tid. De erbjuder 15 minuter i ett vardagsrum mitt i city mot att du dricker och äter något. Med tanke på kaffepriserna så är hyran hög även med citymått mätt.

Jag skrev om Starbucks höga priser  redan för några år sedan.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Dyrt och dåligt kaffe – Malmö äntligen en storstad?”

 1. Eva
  25 februari 2012 den 17:13 #

  Det är väldigt trist att Starbucks kommer till Malmö. Reser ofta från Centralen och det är många som ogillar etableringen. Men tyvärr så finns det ju de som gillar färgat sockervatten…

 2. Kidde
  27 februari 2012 den 11:46 #

  Eländet finns redan på Arlanda sen en tid… Nej, vi behöver inte Starbucks.

 3. 27 februari 2012 den 18:24 #

  Jag är färgad när jag säger det (jobbar som barista på Espresso House) men jag tycker att det är synd att du sätter likhetstecken mellan Starbucks och EH (EH är f.ö. inte franchise).
  Vi vet exakt vilka gårdar vårt kaffe kommer ifrån (tex Fazenda Ambiental Fortaleza ca 30 mil norr om Sao Paulo, Brasilien eller Emmy Gatsinga i Kibuyeprovinsen i västra Rwanda) och vilka karaktärer och smaker vårt kaffe har.
  Kom gärna in och prata med oss om kaffet och hur du upplever EH, vi vill gärna lära oss mer och ge dig en trevlig upplevelse!

 4. 28 februari 2012 den 9:23 #

  Bra sagt tycker faktiskt precis likadant, lilla kafferosteriet är bäst 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: