Baconpastej

Idag blev det ett recept av Jens Linder från tidningen Gourmet. En riktigt saftig pastej som kan bredas på knäckebröd eller rågbröd och ätas ljummen eller kall med skivor av saltgurka. Njut med en sval pilsner och en liten akvavit i solen. Galet gott.

Sätt ugnen på 125°. Grovhacka ett paket bacon (140 g) och fräs gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Finhacka 400 g kycklinglever och blanda väl med bacon, 400 g fläskfärs och 2 msk vetemjöl. Blanda ner 2 ägg ett i taget. Tillsätt 2 tsk salt, nymalen svartpeppar, 8-10 finhackade ansjovisfiléer och 1 msk ansjovisspad. Rör i 2,5 dl vispgrädde lite i taget. Häll smeten i en smord pastej- eller avlång sockerkaksform. Ställ i vattenbad i ugnen och grädda i 2,5 timme. Låt svalna innan den skivas upp.

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: