Tjugo skånska vingårdar

Idag har jag varit på en fantastisk liten utflykt till Kullahalvön och Arilds Vingård för en provning av skånska viner av druvan solaris. Mer om det i nästa bloggpost. I de vackra omgivningarna på vingården presenterades nämligen lämpligt nog den första boken om skånska vinårdar.

”Tjugo skånska vingårdar” presenterar människorna, historierna och idéerna bakom några av de mer etablerade vingårdarna i vår del av Sverige. Särskilt roligt tycker jag det är då jag känner de flesta av personerna i boken, vilket möjligtvis färgar min uppfattning.

Boken är en fotografisk resa med underbart vackra bilder som lyckas kombinera det skånska med en känsla av Toscana. Det är också tjugo reportage med information om produktion, kontaktuppgifter och besök och provningar. Kombinerat med kartan på pärmens insida är det här en ovärderlig guide när man ska ge sig ut på den Skånska Vinvägen.

”Tjugo skånska vingårdar” är en unik och vacker bok som alla seriöst vinintresserade bör ha för att förstå var den spirande skånska vinproduktionen står idag. Det är också en bok om människor med drömmar som gör till synes omöjliga saker.

Etiketter:, , , , , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Tjugo skånska vingårdar”

 1. Tommie Funseth
  01 augusti 2022 den 18:44 #

  Hej,
  Undrar var jag kan köpa boken ”Tjugo vingårdar i Skåne”
  Är utbildad sommelier och sysslar lite med olika vinaktiviteter.
  Mvh
  Tommie

Trackbacks/Pingbacks

 1. Solaris och Arilds Vingård « Öhmans Mat & Vin - 08 juni 2012

  […] lanserades boken ”Tjugo skånska vingårdar” vid ett event på Arilds Vingård. Det var samtidigt ett tillfälle för inbjudna journalister, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: