Portergryta

När man slaskar ner så mycket vin i maten som jag gör är det lätt att glömma hur gott det är att laga mat med öl. Den här portergrytan blev osedvanligt god.

Skär upp 1000 g högrev i små grytbitar. Skala och skiva ner 200 g morötter, 200 g palsternacka, en stor gul lök samt klyfta 400 g champinjoner. Fräs svampen i en torr gjutjärnsgryta tills de tappat det mesta av vätskan och fått lite färg. Klicka ner smör och släng ner löken och fräs tills löken börjat mjukna. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs morötter och palsternacka tills de tar lite färg. Ta upp och lägg åt sidan. Stek köttet i omgångar på ganska hög värme så att det får fin färg runt om. Lägg därefter tillbaka allt kött, pudra över 2 msk vetemjöl och rör om väl. Vänd ner svamp, morötter och palsternacka och slå på 3 dl porteröl, 2 msk worcestershiresås, 2 msk äppelcidervinäger, 2 msk tomatpuré och 2 oxbuljongtärningar/poddar. Låt få ett uppkok, lägg på locket och skjuts in i ugnen på 150° och glöm bort den där i minst 3 timmar. Ta ut och smaka av och dra många kraftiga tag med svartpepparkvarnen. Servera med potatismos.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Öl, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Portergryta”

  1. Ante
    19 november 2012 den 20:04 #

    Jag gör den nu på Älgkött, men det luktar redan fenomelalt 🙂
    tog vitvinsvinäger då det var det enda jag hade hemma dock, men det reder sig nog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: