Fransk cider och indisk take-away

 

Oj så lite tid det blivit till att blogga. Dagarna har varit helt galna plus att jag drabbats att krångel med datorer, e-mail och hemsidor till höger och vänster. Helgen kommer att ägnas åt en masterclass om Kalifornien med Michel Jamais och en del bloggande al fresco.

En lugn kväll hemma för att hämta andan. Det fick bli utmärkt indisk take-away från Masala House och fransk fatlagrad cider. 2010 Cidre Dupont Reserve med sin fruktiga och halvtorra stil fungerade utmärkt till den aromatiska kryddrikedomen och den lilla sötman i tikka masala och chilihettan i balti.

Ljust gyllene färg och lite dimmig av jästfällning. Stor tydlig doft av lite bokna, aromatiska äpplen och en komplex ton av  stall, roftukter och…kissblöja…fast på ett bra sätt. Fyllig, frisk och halvtorr smak med fint balanserad sötma, rik äpplighet, ton av vanilj, kanel, mandel fin och tät mousse och lång ren och lite stram eftersmak med en lite aptitretande beska.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Fransk cider och indisk take-away”

 1. Mamma K
  23 november 2012 den 22:03 #

  Hahaa… Kissblöja… När min cider är klar skall du få en flaska. Ser fram emot ett omdöme. Jag älskar att läsa dina vinrecensioner, förstår inte var du får alla liknelser ifrån. Jag har gjort cider (eller eg äppelvin eftersom jag tillsatt socker) på mina goda James Grieve-äpplen. har 27 l som just jäst klart och nu skall tappas om och flyttas ut i svalt förråd. Kolsyrejäsning på flaska någon gång i mars och sen i sommar blir det avsmakning .-)

 2. 23 november 2012 den 23:58 #

  Åh vad den där kursen såg kul ut! Jag provar pinot noir i Santa Rita Hills norr om Santa Barbara i helgen, bästa helgsysslan…!

 3. 24 november 2012 den 17:16 #

  Provar gärna din cider.

 4. 25 november 2012 den 18:02 #

  Fransk cider är säkert gott till Indiskt! Annars tänker jag i första hand på Gewurztraminer eller en halvtorr Riesling till mer kryddig mat. Trevlig blogg du har. Och grattis till årets matbloggspris.

 5. Benjamin
  27 november 2012 den 8:23 #

  Hmmm, jag har visserligen bara ätit lunch på Massala House, och blev inte imponerad alls. Jag får kanske ge det en andra chans. Annars är Indian Express på Bergsgatan fint, fult på utsidan som allt på Bergsgatan, men god mat.

  • 27 november 2012 den 9:33 #

   Som take-away var Masala hur bra som helst.
   Tack för tipset om Indian Express.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: