Dyrt, absurt vatten och alldeles för billig mjölk

87f5accd58f2e392_800x800ar

 

Idag ramlade det in ett pressmeddelande från Spendrups. Det handlade om nya smaker på Loka. Jag är definitivt ingen vän av smaksatt vatten utan backar till och med när det slängts ned gurkskivor i tillbringaren. Men det är ett fritt land och vill man dricka kolsyrat vatten med smak av drakfrukt, kiwi och hallon så tänker inte jag lägga mig i.

MEN DET FINNS GRÄNSER!

Nu har produktutvecklarna vänt ut och in på sig själva och krystat fram ”Loka likes Old School” med smaker kopplade till någon slags amerikansk diner på 1950-talet: Strawberry Ice Cream, Lemon Pie och Chocolate Shake. Jag undrar stilla varför man stannade där och inte kompletterade med Cheeseburger & Fries när man ändå höll på. Det finns säkert en identifierad målgrupp för dessa groteska produkter. Jag har förvisso inte smakat dem (kommer heller inte att göra det) men bara namnen ger mig rysningar och kväljningskänslor.

Värst av allt är att rekommenderat pris för en halvliter är 10 kronor. Det är dubbelt så mycket som svenskproducerad mjölk kostar. Sett i ljuset av debatten kring situationen för svenska mjölkbönder känns det som ett dubbelfel med vatten med aromer av av mjölkbaserade produkter. Nu är ju inte Spendrups skyldig till att bönderna får dåligt betalt, men det är indikation på hur galet vi konsumenter prioriterar i våra val av livsmedel. Jag ska inte fördjupa mig i argumenten kring detta, det har Ann-Helen Meyer von Bremen redan gjort på ett utmärkt sätt. Läs!

 

 

Etiketter:, , , , , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Dyrt, absurt vatten och alldeles för billig mjölk”

 1. 22 mars 2013 den 9:42 #

  Håller helt med, vatten skall smaka och kosta som vatten. Spendrups är nog nöjda ändå. Det är ju en fin reklambild som nu når många bloggläsare som kanske inte tycker som vi… All reklam sägs vara bra reklam.

 2. Px
  24 mars 2013 den 19:05 #

  Är väl kul att testa nya smaker.

  När ni går på restaurang, äter ni samma rätt varje gång och förväntar ni er att den ska smaka EXAKT likadant på VARJE restaurang?

  Nä, just det trodde väl inte det.

  Att priset på bubbelvatten är skyhögt är en annan femma och det håller jag med er om bör sänkas. Fast med tanke på att bubbelvatten inte är så nyttigt för tänderna så bör det nog få stanna kvar på sitt pris så folk inte köper det istället för att ta vanligt vatten ur kranen.

 3. Gits
  01 april 2013 den 13:25 #

  I törstande nöd köpte jag mig häromdagen en flaska icke smaksatt vatten av Pressbyrån å Östersunds järnvägsstation. Vid kassan försökte så säljaren intressera mig för ”nya smaker” och hänvisade till en kyl bakom min rygg. Eftersom jag härvidlag är absolutist, och hursomhelst endast i nöd dricker flaskvatten, gitte jag inte reagera. Detta var alltså vad som dvaldes bak min rygg?

  Övercivilisation …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: