Rosa bubbelfynd!

rose cremant

 

Roséchampagne är i de flesta fall besvikelser och alldeles för dyra jämfört med de vanliga varianterna. Bättre då att välja en crémant de bourgogne som är framställd på samma sätt och av pinot noir. En skillnad är faktiskt att en crémant görs genom att de blå druvorna får jäsa med musten för att ge den läckra färgen medan rosa champagne oftast framställs genom att helt enkelt tillsätta en skvätt rött till det vita basvinet.

Ett riktigt oväntat fynd var Patriarche Brut Rosé från gamla négociantfirman Patriarche Père et Fils som tidigare var en säkert val för trist och överprisad bourgogne. Det här bubblet hade dock en läcker färg mellan blekt laxrosa och lökskal och en fin doft av smultron, jäst och ett uns brödighet. Mjuk mousse, torrt med bra fyllighet, massor med röda bär och pigg syra. Snyggt med ren fin eftersmak med bra längd. Ett riktigt fynd för 85 spänn och sommarens bästa budgetbubbel. Ligger på beställningssortimentet så fem dagars framförhållning kan behövas men det är det värt.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Drycker, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Rosa bubbelfynd!”

 1. 10 maj 2013 den 8:15 #

  Det var verkligen value for money! Riktigt gott. Kul att du tog med den för jag hade nog tvekat att prova just på grund av Patriarche-etiketten. Den kommer att hamna i vårt kylskåp.

 2. Christine Segard
  10 maj 2013 den 14:03 #

  något som måste påpekas. Flaskan kostar här 85 kronor på Systemet och exakt samma pris i Frankrike 9 eur på Vins Nicolas webbutiken

  http://www.nicolas.com/fr/18_415_10136_cremantdebourgognepatriarcherose.htm

  Jag undrar hur det blir så??? Hela tiden hör och läser man om att goda viner som man köper vid 5 euros på vilken livsmedelsaffär som helst i Frankrike, Tyskland eller någonstans KAN inte alls hamna vid samma pris här utan prislappen obligatoriskt blir 3-4 gg mer. Ha ha.
  Någon som kan förklara det?

  • 11 maj 2013 den 16:32 #

   De billigaste vinerna blir i Sverige mycket dyrare då påslaget på Systembolaget till största delen är fast och lika stort oavsett vad vinet ursprunligen kostar. Den enda delen som är rörlig (tror jag) är momsen. Därför är ofta dyrare viner billigare i Sverige än i produktionslandet. En annan aspekt är att leverantörerna får betalt nästan omgående samt inte behöver bekosta marknadsföring och kampanjer som ofta är regel när det gäller kedjor och varuhus i andra länder.
   Det finns trots allt vissa fördelar med momopolet…men inte tillräckligt många och tunga för att rättfärdiga det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: