Framme i mitt sydfranska kök!

Detta bildspel kräver JavaScript.

ÄNTLIGEN! Efter en lång bilfärd med ett stopp i Worms och två nätter i Beaune är vi nu framme i huset vi hyrt Saint-Maurice-de-Cazevieille i Languedoc.

På vägen provianterade vi lite förnödenheter på en hysteriskt stor supermarket så vi ska klara oss över helgen. Ankomsten till Languedoc var kanske inte vad  vi väntat oss efter de varma dagarna på vägen ned. Vi möttes nämligen av hällande regn, blygrå himmel och cirka 15°. Men vad gjorde väl det när huset är en dröm där det ligger inklämt på en liten bygata. Tre terasser varav en med pool och en är helt insynsskyddad med utsikt över både takåsar och vingårdar. Massor med skrymslen och prång, hjälpligt fungerande wifi och en jätte-tv och hundratals dvd-filmer om vi skulle få tråkigt under de tre veckorna här.

Bäst av allt är dock köket! Ett riktigt fransk lantkök med ett stort arbetsbord i mitten, kopparkittlar som hänger från taket, dubbel gaspis (signerad Paul Bocuse!) med grillplattor och en stor diskbänk i porslin. Lite märkligt utrustat är det så det kommer att bli en utmaning att laga mat. Här kommer jag att ha semester, laga franska rätter med lokala råvaror och dricka massor med vin och pastis. Sen ska jag skölja av köksoset i poolen.

languedoc6

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Framme i mitt sydfranska kök!”

 1. Eva
  08 juni 2013 den 22:07 #

  Får man fråga om det är möjligt för ”vanligt” folk att hyra denna underbara boning?

 2. Eva
  09 juni 2013 den 8:12 #

  Stort Tack!

 3. 10 juni 2013 den 11:47 #

  Då kan man ju hoppas på att få lite rapporter om goda Languedocviner!

 4. Claes
  10 juni 2013 den 19:17 #

  Gjorde en liknande runda för två år sedan, och kan verkligen rekommendera två restauranger i ”närheten”. Delicatessen i Marseillan (4 Place Gén Guillaut) samt systerrestaurangen i Pezenas som heter L’Ecaillerie (17 rue des Orfèvres). Ät allt på menyn på den första, och typ Moules Aioli eller Paj från Sète på den senare. Rustikt och riktigt bra. Delicatessen är lite som ett Bastard fast i Frankriken.

 5. inte fan gör det det
  10 juni 2013 den 21:48 #

  Jag vill också vara där!!!!! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: