En stor stark lättöl

IMG_5629

Lördagen tillbringade jag på Great Swedish Beer Festival. Ett fantastiskt och unikt arrangemang där 5000 besökare fick smaka svensk hantverksöl från 100 deltagande mikrobryggerier. Om du inte var där så missa för allt i världen inte nästa tillfälle (för jag förutsätter att festivalen kommer tillbaka nästa år).

Själv smakade jag inte en enda droppe öl. Det är helt sant. Jag jobbade på festivalen och skulle köra hem på kvällen och spottkoppar är ett okänt begrepp på ölmässor. Jag var där tillsammans med kollegan Malin för att informera om Gustibus kurser och då framförallt den nya ölsommelierutbildningen,

Jag reparerade skadan idag med några lättöl i bastun. Strupen läskades med Charlis LÄTT från Charlis Brygghus utanför Kristianstad, ett av de deltagande bryggerierna på festivalen för övrigt. Det här är så långt man komma ifrån de svagt malthaltiga ursäkterna för öl man kan serveras på lunchrestauranger. här pratar vi rik maltighet, stor kropp, bra stuns i den välbalanserade humlebeskan och fin blommig arom. Man saknar verkligen inte alkoholen. Den kostar lite mer men ska det smaka så får man inte snåla med de dyra råvarorna. Vill du smaka så får du söka dig söderut. Helt säkert hittar du den på mitt och Kära Hustruns kafé i Blå Huset.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Öl, Övrigt, Drycker

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “En stor stark lättöl”

 1. Per Stade
  27 oktober 2019 den 20:25 #

  Hej!
  Oh! Jag blev jättesugen på att prova.
  Så jag surfade in på Charlies website och löfte om deras öl.
  Men plötsligt kom jag ihåg att jag har celiaki.
  Det är därför jag så sällan dricker öl nuförtiden.
  Tänk om du kunde prova glutenfria öl också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: