Bondens egen Marknad i Malmö

bm1

Idag var det äntligen säsongspremiär för Bondens egen Marknad i Malmö. Att strosa runt på Drottningtorget och se allt det vackra och känna dofterna är en ren fröjd och en lisa för själen.

Att få förmånen att träffa odlarna och uppfödarna, diskutera kvalitet och handla riktiga produkter är ett privilegium. Ganska märkligt att vi kommit så långt från matens ursprung att dessa marknader ses som nästan exotiska. När man ser de vackra bm2nyskördade grönsakerna travade på torgstånden så vill man aldrig mer köpa de själlösa, inplastade och transporttrötta produkterna på Ica.

Det enda problemet är att jag gärna handlar alldeles för mycket av allt det goda. Idag blev det högrev, falukorv, skånsk råglimpa, massor med färgglada tomater, p0rtlak(?), alldeles för mycket färska bär, svenska doftande äpplen. Bland annat. Däremot blev det ingen tupp då kön var löjligt lång. De goda ostarna tvingade jag mig att avstå från då kylen är full av ost.

Om du besöker marknaden så får du absolut inte missa de skånska rågbrödet som säljs av ett äldre par. Underbart gott av skållad och stenmald råg. Finns endast på marknaden så man får ladda upp i frysen.

Bjuder på lite bildgodis från morgonen.

bm3

”Djungelgurka” påminde lite om bärkapris.

bm4

Finns det något mer bildmässigt än solrosor?

bm7

Det skulle väl i så fall vara nybakat bröd.

bm6

Nästan som ett litet fält av kryddor.

bm8

Snygga. Men vad kan man göra av dem?

bm9

Man ser nästan på håll att det är ekologiskt.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, Råvaror

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

12 kommentarer på “Bondens egen Marknad i Malmö”

 1. 30 augusti 2009 den 11:25 #

  Vilka underbara bilder! Jag blir alldeles varm inombords av att se dem. Tyvärr orkar jag aldrig ta mig hela vägen in till bondens marknad i sthlm. Det skulle göra av med hela min månadsbudget, dessvärre. Jag får trösta mig med ett par hemodlade zucchini.

 2. 30 augusti 2009 den 12:10 #

  Åh, tusan började den igår:( Det é ju en av malmös bästa marknader..iofs finns de ju inte så många andra. Härlig blogg du har förresten:)

 3. 30 augusti 2009 den 12:31 #

  Vi begav oss till Bondens Marknad på Söder här i Stockholm, men det var – kaos. Markanden går av stapeln på en gångväg/mittremsa på Katarina Bangata, i en allé. Detta innebär att det är cirka tre meter mellan stånden och där ska gångtraffiken passera i bägge riktningar. Gick knappt att ta sig fram. Nästintill omöjlogt med barnvagn och barnaskara i släptåg. Meterlånga köer till stånden. Väldigt synd. Kul För handlarnakanske, men det är toligare att handla om det inte är såp trångt.
  Måste nog blogga om min besvikelse.

 4. 30 augusti 2009 den 19:36 #

  Trevlig läsning, mest nyfiken blev jag på Djungelgurkan, den verkar häftig.

 5. 30 augusti 2009 den 20:29 #

  Ah, det var djungelgurka! Såg bilder på facebook nyligen och funderade över vad det var. Fint!

 6. Birgitta Höglund
  30 augusti 2009 den 20:57 #

  Vilka härliga bilder!

 7. 31 augusti 2009 den 23:28 #

  underbara bilder och tack för bra tips!

Trackbacks/Pingbacks

 1. ”Bärdessär” « Öhmans Mat & Vin - 31 augusti 2009

  […] dessert fick improviseras utifrån ett impulsköp på Bondens egen Marknad. En kasse med fyra askar blandade bär krävde att bli […]

 2. Faluburgare « Öhmans Mat & Vin - 01 september 2009

  […] på jobbet. Tjockt med bönröra ströks på. Därpå tunna, tunna skivor av falukorv (inköpt på Bondens egen Marknad) som knaperstekts. Toppades med tjocka skivor av perfekt mogen, köttig tomat, krispig sallad och […]

 3. Malmömarknader och persisk perspiration — Exkursioner på Taffel.se - 04 september 2009

  […] mig så nu är jag laddad inför morgondagens marknader i Malmö. Ännu mer sugen blev jag efter Anders inlägg om förra lördagens Bondens egen marknad. Anders är bara så bra med sina recept, vintips, fina […]

 4. Tuppballotine « Öhmans Mat & Vin - 28 maj 2011

  […] var det premiär för mig på Bondens Marknad. Tyvärr är det sista gången innan sommaren redan nästa lördag. Utan inköpslista köpte jag […]

 5. Jag har fått svamp « Öhmans Mat & Vin - 24 september 2011

  […] jag ”drabbats” av är ett mycelblock jag köpte på Bondens Egen Marknad av Ecofungi för 60 kronor. Den stora och lätt oaptitliga torvklumpen ska stå och mogna i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: