2009 – Ett år med blogg

2009 var året jag blev med blogg. För nästan precis ett halvår sedan skrev jag min allra första post. Det har blivit nästan två om dagen sedan dess!

Föga anade jag hur stor del av min tankekraft som skulle upptas av denna aktivitet. Visserligen upptog mat och dryck det mesta av min vardag redan innan, men nu hamnade det hela på en helt ny nivå. För det första har jag återupptagit skrivandet av provningsanteckningar. Mycket nyttigt. Sedan har jag blivit mer strukturerad i mitt matlagande. Jag har tvingats tänka igenom maten innan jag sätter igång så att jag sedan kan återge receptet. Innan bloggen var det en väldig massa smakskvättande och kryddnypande i absurdum.

Eftersom det blivit ett behov att skriva mest varje dag har jag också försökt utmana mig själv att göra saker jag inte skulle gjort annars. Bloggen har blivit ett sätt att dokumentera köksaktiviterna, att lära mer och att drivas framåt. Himla gott har jag ätit också!

Att några läser bloggen är jätteroligt! Särskilt kul när någon testat ett recept eller provat ett vin jag skrivit om. Då känns det som det finns ytterligare en mening med bloggeriet. Tack alla ni som orkar läsa och kommentera!

Nu är 2009 slut och 2010 knackar på. Tänker ta ett rejält tag och spurta mot mitt första fulla år som matbloggare. Jag har några kul idéer på gång. Stay tuned!

Missa inte utlottningen av ”Det goda franska köket”!

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

15 kommentarer på “2009 – Ett år med blogg”

 1. Christine i Frankrike
  31 december 2009 den 12:42 #

  Hurra för din blogg!!! Fortsät att skriva!!
  Mànga glada överraskningar för 2010 önskar vi dig fràn Frankrike!!

 2. Monel
  31 december 2009 den 13:19 #

  Hej!

  Är en av de osynliga som läst din blogg väldigt länge och bara ville passa på att önska dig Gott Nytt År.

  Monica

 3. 31 december 2009 den 13:30 #

  Jag läser och gillar det mesta, även om jag på sin höjd skummar igenom provningsanteckningar och dylikt. Flera recept har jag testat, med eller utan förändringar och egna tillägg, och snart ska jag sätta igång en Potkes.

  …dessutom ligger ditt bubbeltips på kylning!

  Ser fram emot mer bra läsning och lagning 2010!

  • 31 december 2009 den 13:35 #

   Vad kul att höra! Tack!

   Vilket bubbel blev det?

 4. 31 december 2009 den 13:37 #

  Jag står för tolvslagsbubblet, Louis Bouillot, medan värden fixar findrickat.

 5. 31 december 2009 den 14:23 #

  Har läst din blogg via tagg-surfaren på wordpress men efter att den slutade att fungera under att par veckor kom jag på att jag var lite beroende av just din blogg och nu ligger den på min Bloglovin-lista och förutom recepten får jag nu också läsa om allt gott vin.

  Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

  • 01 januari 2010 den 1:07 #

   ”Beroende”! Jo jag tackar. Hoppas det inte går ut över jobb och familj. 😉

   Gott nytt på dig själv!

 6. 31 december 2009 den 14:32 #

  Håller med om att bloggandet gör att man får experimenten bättre dokumenterade. Och sen är det ju skoj att följa med andras tester, när det passar.

  Gott Nytt År!

  • 01 januari 2010 den 1:08 #

   Ser fram emot rapport från Frankrike med en jämförande test av ostron från olika ursprung. Det finns ju att välja på i snabbköpet vad jag såg.

   Gott nytt år!

 7. 31 december 2009 den 22:08 #

  Anders, jag är så himla glad att du bloggar! Din blogg är den första jag kollar varje morgon. Och ska jag iväg och jobba är det den enda!

  Stora kramar och hoppas att vi lyckas ses i år!

  • 01 januari 2010 den 1:09 #

   Tack Gitto! Det värmer!
   Som du vet följer jag din blogg lika slaviskt.

   Det blir säkert tillfälle till träff under Det Goda Nya 2010!

 8. Maria J
  02 januari 2010 den 11:24 #

  Hej!

  Vill verkligen tacka för det gångna året och ser fram mot spännande läsning år 2010!

  Jag håller med annsann ovan om att en dag utan att man hunnit kika in här på bloggen känns lite tom och ofullbordad… : )

  För mig handlar matbloggssurfandet i första hand om att bli inspirerad och det blir jag här – gång på gång på gång!

  Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: