Inbjudan: Interaktiv twitterprovning

Har du aldrig varit på vinprovning? Sitter du ensam på fredag kväll? Är du beroende av sociala medier och behöver en ursäkt att kolka i dig vin? Då har Alf Tumble och jag en lösning för dig.

Du är härmed inbjuden virtuell, interaktiv vinprovning på Twitter fredag den 26/3 kl 20.00 ( ja det kolliderar med finalen av Let’s Dance. So what?).

Så här går det till: Du smiter iväg till Systembolaget och inhandlar följande tre viner (eller bara en eller två, det funkar också):

Gå in på Twitter och registrera dig om du inte redan har ett konto. Du hittar både mig och Alf på Twitter. Testa att skriva lite uppdateringar om hur det går med dina vininköp exempelvis. I varje uppdatering skriver/klistrar du in #twitterTN. Om du sedan klickar på denna så kallade hashtag så kommer du in i ett twitterflöde där du kan läsa alla uppdateringar om denna provning. När det är dags på fredag kväll så korkar du upp vinerna, häller upp dem och sätter dig vid datorn och följer flödet samt bidrar med dina egna kommentarer och observationer. Glöm inte att lägga till #twitterTN.

Kanske blir vi många som samtidigt över hela landet sitter och provar samma viner och delar med oss av våra alldeles egna och subjektiva upplevelser och får aha-upplevelser av andra deltagares roliga eller skarpsinniga betraktelser. Blir det en flopp kan man alltid kolla på Mattias och Claudia som låtsas tävlingsdans medan vi blir alltmer alkoholdimmiga.

Kom igen! Var med i Sveriges första (?) twittervinprovning!

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

16 kommentarer på “Inbjudan: Interaktiv twitterprovning”

 1. 23 mars 2010 den 7:32 #

  Vänta nu, jag hade JUST bestämt mig för att INTE börja piffla med twitter. Och så kommer du med denna utmärkta idé!!! Kan man avregistrera sig sen eller finns risk att gå ner sig i twitterträsket? Undrar fröken Dill

 2. 23 mars 2010 den 9:09 #

  kanonkul, men det krockar inte bara med nåt tråkigt program, det krockar även med fredagens familjesamvaro, ska försöka , och ska försöka få med mig @vhej också

  • 23 mars 2010 den 9:25 #

   Att öppna en eller flera flaskor vin kan väl passera som fredagsmys? Brassa tacogratäng så håller sig familjen lugn den lilla stunden du sitter framför datorn. De märker säkert inte att du smiter iväg när Tony Irving drar igång.

   • 23 mars 2010 den 12:40 #

    vi får se, jag blir lätt absorberad av twitter och det märks, det märk väldigt väl

 3. 23 mars 2010 den 9:27 #

  Mycket bra idé. Försörsökte själv i tiden skapa den första blogg-vinklubben, men det rann ut i sanden. Twitter kan vara bättre media. Tyvärr har jag varken twitter eller tillgång till dessa viner, annars hade jag hakat på. Brukar inte dansa längre på fredagar!

 4. 23 mars 2010 den 10:03 #

  Blir det med film så vi kan se er som håller i detta?
  Heike

  • 23 mars 2010 den 13:35 #

   Nej. Det blir bara en ström av kommentarer och provningsnoteringar från de som deltar.

   • 23 mars 2010 den 18:46 #

    ok! jag ska titta in!

 5. 24 mars 2010 den 11:11 #

  De var inte helt lätta att få tag i, vinerna… Två systembolag i centrala Stockholm kammade noll. Liljeholmen lär ha, men man får hoppas att de finns kvar när jag kommer dit ikväll.
  Funderar Dillen i vinprovartagen

  Inga löften om twitter dock, det verkar smått beroendeframkallande…

 6. 24 mars 2010 den 16:37 #

  En sådan rolig idé, får se om jag kan vara med, är i Köpenhamn över dagen. men vinerna kan jag ju prova senare iaf 😉

 7. 24 mars 2010 den 23:26 #

  Wohoo, vinerna är inköpta (tack systembolaget i Liljeholmen) och jag har rekryterat minst en deltagare till, min kompis M som kommer att delta från Nykvarn! Det ska bli spännande.
  Tycker fröken Dill

 8. Joel
  25 mars 2010 den 10:50 #

  Lysande idé! Jag har börjat jakten på vinerna. Man kan ju twittra i soffan samtidigt som familjen kollar på Letsdance. Och programmet lär ju bli bättre!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Virtuella viner « Öhmans Mat & Vin - 24 mars 2010

  […] mars 2010 Här kommer en liten presentation av de viner som kommer att provas under twittervinprovningen på fredag. Från kl 20 på fredag kan du följa provningen i realtid här: […]

 2. Efterskalv av twitterprovningen — Gubbröra på Taffel.se - 26 mars 2010

  […] 35 minuter efter att twittervinprovningen avslutades på fredagskvällen så fanns det en rapport på Sydsvenskans […]

 3. Exkursioner på Taffel.se - 26 mars 2010

  […] Twittervinprovningen var osannolikt rolig, jag håller fortfarande på att varva ner efter anspänningen. Jag hann knappt med att öppna, hälla, lukta, smaka, klunka, twittra och samtidigt svamla med Sydsvenskan. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: