Varmkorv och pucko…de luxe

Sista stoppet på min dag i Köpenhamn innan jag klev på (det försenade, överfulla och varma) Örseundståget hem var Gourmet Hot Dog hos Andersen Bakery i samma byggnad som Nimb.

Detta stramt eleganta ”hål i väggen” är korvkonnässörens val istället för de sorgliga, slanka, vattniga ursäkterna till charkprodukter man får i den traditionella pølsevognen. Jag valde ”grand danois” som var en 125 g ekologisk, örtkryddad korv från Bornholm i ett frasigt nybakat bröd, ketchup, bornholmsk senap, inlagda gurkor, kantarellremoulad och mörkbruna, spröda, rostade lökringar. Jag kunde ju inte låta bli att lägga till ekologisk chokladmjölk från Nimbs micromejeri. Ska det va’ så ska det.

Korven med sina tillbehör var en dröm. Det var helt enkelt en liten fest att mula in denna rika godhet av ren och skär bukfylla. Som i all sann snabbmat så geggade alla smaker och aromer ihop sig och ingen enskild ingrediens, förutom de härligt krispiga lökringarna, stack ut.

Chokladmjölken smakade som flytande, gräddig fin mjölkchoklad. Inte så konstigt kanske då den förutom endast mjölk och socker innehöll 10% kakao. Riktigt smarrigt. MEN! Korv och chokladmjölk passar inte ihop! Nej och åter nej! Det blir kvalmigt, fett och vidrigt på alla upptänkliga sätt. Det spelar ingen roll om det är Nimbs ekologiska och lyxiga, Pucko eller Cocio. Det går fetbort. Sen får alla glada korvmojsätare säga vad de vill. Men traditionen är ofta starkare än den upplevda smaken så jag böjer mig.

Hur som helst. Tar du tåget till Köpenhamn för en heldag ska du börja eller sluta besöket med en lyxpølse för 50 DKK. Du kommer inte att ångra dig.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Varmkorv och pucko…de luxe”

  1. 24 juni 2010 den 0:04 #

    Kan bara instämma om att Nimbs korvlåda är härlig. Kul att Wagamama sedan ligger så nära också, som är en annan favorit.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Soligt och smakligt i Köpenhamn, del 2 « Öhmans Mat & Vin - 18 juni 2010

    […] Det blev faktiskt ytterligare ett kulinariskt stopp som jag berättar om i nästa bloggpost. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: