”Morotsbearnaise”

Titt som tätt ramlar tidningen Buffé ner i brevlådan. Jag får den för att jag har ett Ica-kort. Jag brukar bläddra igenom den men väldigt sällan inspireras att testa något recept. Men denna gång fanns det en beskrivning på hur man skulle göra en ”morotsbearnaise”. Lätt himla lätt och som en sås som skulle tilltala Kära Hustrun som är en smått fanatisk bearnaisekonnässör.

Den var verkligen hur lätt som helst att göra och garanterat omöjlig att få att skära sig. Smaken var mild och fyllig med en fin balans mellan morotssötma och syra och med en fin dragonarom. Rekommenderas!

Skala och skär 400 g (4-5 stycken) morötter i tjocka slantar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Plocka bladen av 6-7 dragonkvistar. Lägg stjälkarna i en kastrull tillsammans med 0,5 dl vitvinsvinäger. Koka ihop till hälften av vinägern återstår, akta så att det inte kokar torrt, och ta bort kvistarna. Häll av vattnet från morötterna och mixa dem till en  slät puré. Häll i vinägern, de finhackade dragonbladen och klicka i 75 g smör. Vispa/mixa samman och smaka av med salt och peppar.

Taggar:, , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

5 kommentarer på “”Morotsbearnaise””

 1. 24 november 2010 den 21:20 #

  Varför kallar dom det bearnaise?? Det är ju ett morotsmos!
  Om din fru så önskar, så kan jag länka till mitt recept på morotsbearnasie.

 2. Eva-Stina
  25 november 2010 den 9:02 #

  Det var faktiskt det enda som intresserade mig med när jag läste igenom tidningen 🙂 Kul att höra att det smakade bra, ska absolut ge det ett försök framöver!

 3. 25 november 2010 den 13:36 #

  Haller med dig om att den tidningen brukar ha lite trakiga recept, men detta verkar ju vara ett bra ett! 🙂 Vore spannande att jamfora med Stephans ocksa.

 4. 27 november 2010 den 14:37 #

  http://matominnen.blogspot.com/2008/04/fem-gddrecept.html
  Som sista variant.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Öhman lyckas med bearnaisesås « Öhmans Mat & Vin - 20 maj 2012

  […] väl med med denna såsklassiker. Den enda som fått godkännande av såskräsna Kära Hustrun var morotsbearnaisen. Men efter det lyckade resultatet med hollandaisesåsen kände jag att det var dags för ett nytt […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: