Julkalender – Tortilla med lutfisk

Lutfisk äter jag inte. Så är det bara. Vårt hus är en lutfiskfri zon kring jul. Fast jag har faktiskt stött på några rätter av den spansk/portugisiska varianten bacalao som jag gillat. Det här är en variant på tortilla de bacalao som är ett perfekt sätt att göra en lunchrätt på överbliven lutfisk i mellandagarna.

En portion: Finhacka en gul lök och fräs i olivolja tills den får en ljust gyllene färg. Under tiden river du isär 150 g kokt lutfisk och plockar bort eventuellt skinn och ben. Släng ner i pannan och fräs tillsammans med löken tills allt har en fin gul färg. Häll över röran på en tallrik och torka ur pannan väl med hushållspapper. Vispa samman två ägg med en nypa salt (anpassa efter hur salt fisken är), rejäla stänk tabasco och lite nystött kryddpeppar. Häll av eventuell vätska från fisk/lökblandningen och vänd ner i äggröran. Stek på medelhög värme i olivolja. Vänd ihop tortillan, stjälp upp på en tallrik och strö över lite gräslök eller persilja.

Den snygga dukningen kan du läsa om på precis en sån retroblogg.

Etiketter:, , , , , , ,

Kategorier: Övrigt, Julrecept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Julkalender – Tortilla med lutfisk”

  1. 21 december 2010 den 7:06 #

    Vad mycket gott du lagat senaste året, Öhman. Kul att se att Butler’s fina recept fått en renässans.
    En riktigt God Jul önskar jag dig.
    Birgitta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: