Fläskotlett milanese och spenatsallad

Vardagsmiddag med ett vässat butlerrecept och pimpad fläskotlett. Lätt, gott, nyttigt och utan onödiga kolhydrater.

Skiva 2 hg champinjoner och vänd ner i en vinägrett (Vispa/rör/skaka samman 1,5 msk vinäger, 4 msk olivolja, salt, svartpeppar och en klick dijonsenap) och ställ åt sidan åtminstone 15 minuter, vänd då och då. Skiva 2 vitlöksklyftor fint och fräs försiktigt några minuter i smör utan att den tar färg. Bland ner 400 g fryst bladspenat och tina under lock och låt puttra en stund så det blir genomvarmt. Ta av grytan från värmen, rör ned 100 g fetaost som du tärnat, smaka av med salt och peppar och ställ sedan åt sidan att svalna. Vid servering toppar du spenaten med svampen.

Vispa samman ett ägg, finriven percorino eller parmesan och salt och peppar till en ganska tjock smet, 2 fläskkotletter utan ben bankas ut lite grand med näven. Torka av med hushållspapper, salta och peppra och vänd i vetemjöl. Vänd snabbt i ostsmeten och stek i smör på inte alltför hög värme, osten bränner lätt vid.

Kategorier: lättlagat, LCHF, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: