Masterclass Australia: Pinot noir

Masterclassen fortsatte med fyra olika pinot noir. Mycket intressant att få prova dessa viner som visade upp tora personligheter och varierande karaktär. Australiensisk pinot har aldrig stått högt på önskelistan, men det kan absolut bli ändring på det.

2010 Coldstream Hills Pinot Noir / Yarra Valley
Ljust hallonröd. Stor intensivt bärig doft av hallon, hallonbåtar, lite vanilj och någon örtighet. Lätt, mycket frisk smak av röda bär, hallon, sura körsbär, diskret ekstruktur och bra längd med mycket bärighet.

2008 Heemskerk Pinot Noir / Derwent Valley, Tasmania
Hallonröd med liten blå ton. Stor doft av solmogna bär, mörka körsbär, hallon, lätt parfymerad (viol), rostat kaffe, rök och färska örtkryddor. Medelfyllig, fruktig, mörka bär som skuogshallon och björnbär, ganska stadig ekstruktur, väl balanserad syra och lång, rik eftersmak med fin ekkryddighet.

2006 Giaconda Nantua Vineyard Pinot Noir / Beechworth
Ljust röd med telgefärgad nyans. Stor, utvecklad och mogen doft av syltade röda bär, läder, tobak, svamp, nyslaget hö, te och typisk burgundisk ton av ”skitiga lakan”. Medelfyllig, smakrik, välstrukturerad, mogna, röda bär, jordgubbar och körsbär. Stram, lång och rik eftersmak med tydlig fatsträvhet och kryddiga toner. Klassisk pinot noir! Ljuvlig men DYR!

2009 Bindi Composition Pinot Noir / Macedon Ranges
Ljust hallonröd med liten blå ton. Ganska stor doft av fruktkarameller, ek, kanel, ceder, kirsch och hallonsoda. Fyllig, mycket frisk smak med mycket smak av röda, syrliga bär. Viss beska och lite otämjda fattanniner. Något kort och outvecklad.

Följ vad som händer på Gustibus Wine & Spirit Academy på Facebook.

Etiketter:, ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: