Svårdrucket

Trots mitt hårdnackade motstånd mot viner i plastpåse så föll jag till föga och köpte två bibbar med rosévin till Kära Hustruns kvällsevenemang i hennes butik.

2009 ”Untouched” by Girasol Rosé lockade med en snygg förpackning samt att ursprunget var Navarra, ett område med lång tradition av utmärkta roséviner. Nu borde jag veta bättre än att gå på gamla meriter och förföras av sommarfräscha flickor bland vinrankor. Men jag är bara mänsklig.

Någon frågade i en kommentar för ett tag sedan vad som menades när man skriver ”lättdrucket”. Skulle motsatsen då vara ”svårdrucket”. Svaret kommer nu och det är ”ja”. Det här var nämligen ett synnerligen svårdrucket vin! Redan när vinet tappades upp stod det en kvast av jästdoft och ofärdigt vin ur karaffen. I glaset utvecklades en lätt kväljande ton av barnpuder och jordgubbsbugg. Smaken var torr med en vass och spretig syra som inte fann något stöd i den tunna frukten som var på gränsen till vattning. I den glesa frukten skymtade ett och annat rött, syrligt bär och lite torkade örter. Jag hade gärna sagt att eftersmaken var befriande kort, men tyvärr fanns där en efterhängsen beska som inte ville försvinna. Jag förstår nu varför vinet heter ”Untouched” (orört).

Allmänheten varnas (åtminstone för denna årgång. Enligt hemsidan är 2010 nu aktuell). Jag rekommenderar istället denna rosé med samma ursprung. Visserligen får du betala lite mer, men då går det å andra sidan att dricka.

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Svårdrucket”

  1. 15 maj 2011 den 19:15 #

    Schysst att testa på frugan först… 🙂

  2. 17 maj 2011 den 20:58 #

    Och vad hade du väntat dig?

  3. 19 maj 2011 den 18:20 #

    Fy!! Jag tycker för övrigt att alla boxviner smakar precis likadant. Visst praktiskt när man ska bjuda många, men jag bjuder hellre på saft då. Faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: