Snabblunch: Piccata milanese

Ibland blir jag så där omotiverat och svårt sugen på mat jag inte ätit på evigheter. Fick ett sådant anfall idag och kunde inte motstå att rusa till affären och inhandla skinkinnanlår till en piccata milanese. Det blev faktiskt en riktigt snabblagad och fantastiskt god lunch. Gjorde ingen egen sås utan körde på Icas egna pastasås med oliver som var perfekt till. Eftersom jag inte kunde bestämma mig för om jag skulle ha ris eller pasta till så blev det risoni. Testa att servera falsk svamprisotto till.

Banka ut 400-500 g skivat skinkinnanlår (eller kalv) med knytnäven. Blanda ut nymalen svartpeppar och salt i vetemjöl och vänd köttet i mjölet. Riv 2 dl parmesan eller grana padano och blanda med 2 ägg. Vänd köttet i äggostblandningen och stek på ganska hög värme i olivolja ett par minuter på var sida.

Etiketter:, ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Snabblunch: Piccata milanese”

  1. Rolle
    25 augusti 2021 den 3:07 #

    Det här är verkligen gott! Var dock försiktig med temperaturen eftersom smeten gärna bränner fast om pannan blir för varm. Någon matsked vetemjöl i äggblandningen gör den fastare och lite enklare att arbeta med. Fisk av (enklare sort) är förresten också tacksamt att göra piccata på.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Chicken parmesan | Öhmans Mat & Vin - 28 juni 2012

    […] konstruktion. Fast inspirationen är ju helt klart italiensk med klara kopplingar till piccata milanense. Även om parmesan anges i namnet så ingår alltid mozzarella, har till och med sett recept där […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: