Spaghetti puttanesca med tonfisk

En av mina stora inspirationskällor är Jamie Oliver. Ingen kan få matlagning att verka så lustfyllt och enkelt. Var helt enkelt tvungen att göra hans variant av spaghetti puttanesca efter att ha sett honom svänga ihop det på tv igår. Det här är en rätt som tar lika lång tid att göra som koktiden på pastan. Det blev så sanslöst gott att jag satt och utstötte lätt obscena vällustljud medan jag åt.

Koka upp saltat pastavatten i en stor gryta. Förbered 1 burk krossade tomater, 1 tsk oregano, 1 tsk chiliflakes, 2 tsk kapris, 5-7 sardeller, riv 2 vitlöksklyftor, kärna ur 8-10 svarta oliver och hacka ett knippe persilja (kruset och stjälkarna var för sig). Släng ner spaghetti i det kokande vattnet och håll reda på tiden. Öppna en burk tonfisk i olja och häll oljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Häll allt utom tomater, tonfisk och persiljekrus i pannan och låt fräsa till vitlöken är ljust gyllene. Slå på tomaterna och tonfisken, höj värmen och låt puttra friskt. Ta upp den färdigkokta pastan och vänd ner i såsen. Blanda ordentligt och späd eventuellt med det stärkelserika kokvattnet. Riv ner lite parmesanost och vänd ner tillsammans med persiljekruset. Servera genast och ringla över lite olivolja.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Spaghetti puttanesca med tonfisk”

 1. Peter H
  18 juli 2011 den 12:22 #

  Har sedan tv-programmet gått och funderat på just en puttanesca, det skapade en fin craving för sardeller, chili och tomat….

  Skulle du kunna vara så snäll och delge ett passande vintips!?

  Tack för fin blogg som ger lika mycket om än inte mer inspiration än Jamie Oliver.

 2. 18 juli 2011 den 17:43 #

  Tack för beröm! 🙂

  Till puttanescan som är en smakexplosion så är inte vinvalet så kissenödigt. Torrt, friskt vitt vin, rosé eller ett lättare, mjukare rött funkar vilket som. Undvik bara kraftiga, mustiga, sträva och kryddiga röda viner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: