Blek kyckling i lergryta

Att tillaga kyckling i lergryta är så otroligt enkelt och bekvämt och resultatet blir alltid bra. Den här varianten blev kanske inte så bildmässig med sina bleka färger men smaken var det inget fel på.

Lägg en lergryta (römertopf/schlemmertopf/romargryta) i blöt. Salta och peppra en kyckling. Lägg kycklingen i grytan och lägg med 3 vitlöksklyftor, en selleristjälk, en gul lök och 8-10 vita champinjoner som allt är grovt skivat. Slå på 2 dl vitt vin. Sätt in grytan i kall ugn som du sätter på 250°. Efter 75 minuter är det klart (om kycklingen är på max 1,2-1,3 kilo). Ta upp kycklingen. Häll grönsaker och spad i en kastrull tillsammans med 1 dl grädde och koka upp. Kör slätt med en mixerstav och red eventuellt av med maizena. Smaka av och justera eventuellt med salt och/eller citronsaft. Servera med ris och sallad.

Testa också mitt grundrecept samt denna variant med sherry.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kyckling i lergryta « Öhmans Mat & Vin - 17 juli 2011

    […] också varianten med vitt vin eller den med […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: