Nästan Jamies fänkåls- och rädissallad

Den här salladen ingick i ett av Jamie Olivers 30 minute meals. Nja, inte precis då jag modifierat det något. Hur som helst testade jag receptet med viss skepsis. Själv gillar jag inte den jordiga och nästan metalliska smaken av rädisor och Kära Hustrun kan inte fördra fänkål. Men jag kunde inte låta bli i alla fall. Det blev en väldigt krispig och fräsch sallad med en lite nötig smak och i total avsaknad av de mindre trevliga karaktärerna i huvudingredienserna.

Skiva fänkål och rädisor mycket fint. Lägg i kallt vatten med is och ställ i kylen någon timme. Häll av vattnet och slunga torrt i salladsslunga eller i en handduk. Blanda ner finhackad dill, det finrivna skalet av en citron, nymalen svartpeppar och ett par nypor salt. Pressa över saften av en citron och häll över rikligt med olivolja. Blanda väl.

Kategorier: lättlagat, LCHF, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Nästan Jamies fänkåls- och rädissallad”

  1. 26 juli 2011 den 8:49 #

    Stort av dig att gripa dig an något som hade så dåliga förutsättningar, och roligt att det blev så gott – blötläggning av rädisor gör dem onekligen snällare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: