Jag lägger av

Idag är det den 20:e september. Det är inget särskilt med det datumet förutom att idag är sista dagen att skicka in den årliga ansökan till The Institute of Masters of Wine. Det kommer jag inte att göra.

De av er som följer min blogg mer eller mindre regelbundet vet att jag för ett år sedan blev antagen till detta ansedda utbildningsprogram som i slutändan kan resultera i den illustra titeln Master of Wine. Därefter följde en fantastiskt spännande och lärorik tid med bland annat ett minst sagt tufft internat i Österrike och en lärorik resa till Tokaj. Sedan tog jag en time out eftersom mitt arbete tog för mycket tid och jag inte hann förbereda mig för den första examinationen i maj. Därefter var tanken att jag skulle förnya min ansökan och göra om första året för en nystart. Så blir det inte.

Under sommaren och under terminsstarten har jag insett att jag vill göra och lära mig saker jag tycker är roliga och intressanta. Inte tvingas att plugga in ämnen för att jag måste eller ha tvingande uppgifter hängande över mig under flera år. Det är mycket mer värt för mig att utveckla utbildningen, entusiasmera våra elever, resa för lärande och lyst och fördjupa mig i det jag tycker är kul än att jaga en åtråvärd titel jag ändå kanske inte når.

Jag har bara på detta korta år lärt mig otroligt mycket, kommit till värdefulla insikter och lärt känna fantastiska människor. Jag är så nöjd med att jag sökte och kom in. Men nu lägger jag av. Och laddar om.

Kategorier: Master of Wine Studies

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

15 kommentarer på “Jag lägger av”

 1. Kidde
  20 september 2011 den 7:59 #

  Vilket klokt och genomtänkt beslut du verkar ha tagit. Respekt.

 2. 20 september 2011 den 8:04 #

  Applåder! Lusten är allt 🙂

 3. 20 september 2011 den 8:06 #

  Det är modigt att kasta sig ut i ett jätteprojekt. Men det är ännu modigare att våga kliva av efter moget övervägande.

 4. tomas holm
  20 september 2011 den 8:16 #

  Här finns det alldeles för många klyschor att ta till ,men att åtminstone testa är bättre än att inte göra det alls

 5. Frans
  20 september 2011 den 10:49 #

  Bra att följa lusten och energin, och tack för alla roliga blogginlägg som vi fått från utbildningen!

 6. Andreas Larsson
  20 september 2011 den 13:05 #

  Frågan är om utbildningen hade gett dig en större karriär, mer pengar eller något matnyttigt? En fjäder i hatten ja, men karriär, åtminstone inte inom Sverige…

  Jag trodde att jag kunde bli rik och berömd om jag vann Sommelier VM… Det blev jag inte…

  Man ska göra det som är kul…
  Bra beslut…

  AL

 7. Maria Jervelycke Belfrage
  20 september 2011 den 16:53 #

  Blev lite rädd när jag såg rubriken i rss-feeden…

  Men blev klart lättad när jag förstod att det inte var bloggen du skulle lägga av med!

  Är en varm anhängare av lust-principen: att välja roliga och intressanta saker att pyssla med snarare än sånt som ”ser bra ut”!

  Så: Bra val! 🙂

 8. 20 september 2011 den 17:19 #

  Fler som blev minst sagt lite oroliga av rubriken…
  Svåra beslut är aldrig något man vill ta, men om det känns bra efteråt så var det verkligen rätt beslut att ta.

 9. Anna J
  20 september 2011 den 21:44 #

  Även om du inte fullföljer så har du ju fått värdefull erfarenhet med dig på vägen.

  Bra att du fortsätter med din fina blogg tycker jag. 🙂

 10. 20 september 2011 den 22:13 #

  Här har du ännu en som hickade till av rubriken på inlägget!

  Det låter som ett mycket klokt beslut. Prestigelöst, och noga övervägt..

 11. 20 september 2011 den 22:16 #

  Tack för all uppmuntran och glada tillrop. Nästan så jag blir sugen att lägga av med något mer. 😉
  Haft vansinnigt många träffar på denna post. Måste varit många som reagerat på rubriken.

 12. Micke Lundberg
  21 september 2011 den 12:24 #

  En klok man i sina bästa år fattar kloka beslut. Bra Anders!

 13. 07 oktober 2011 den 13:55 #

  Tur att du inte menade att du skulle lägga av med bloggen. Nu när jag precis har hittat den.

  http://sentiamo.wordpress.com

 14. 03 november 2013 den 20:34 #

  Och här sitter jag och läser inför omtenta av WSET level 3….

Trackbacks/Pingbacks

 1. Jag har fått svamp « Öhmans Mat & Vin - 24 september 2011

  […] veckand bloggrubriker hittar man ”Jag lägger av ” och ”Den ultimata bakfyllematen”. Räknar man nu in ”Jag har fått svamp” så kan man ju […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: