Ernsts julgryta

Alltså Ernst Kirchsteiger! Man blir ju galen på denna tvåmetersparodi! Hans program är lite som en trafikolycka; det är omöjligt att inte titta. Men när han lagar mat så ser det ofta så himla gott och lätt ut att jag inte kan låta bli att testa recepten.

Den här julgrytan var riktigt bra och enkel men jag fick justera smaksättningen lite från originalreceptet på TV4. Den här blir perfekt att göra efter helgerna när julkorvar, prinskorv och rullsylta slumpas bort. Glöm bara inte dijonkrämen som lyfter hela rätten.

Koka 400 g rimmad oxbringa i 2 liter vatten i en stor gryta med en gul lök och 2 krm nykrossad kryddpeppar i minst 2 timmar under lock. Skär grovt 1 stor gul lök, 3 stora morötter, 3 palsternackor och en purjolök. Dela 10-12 små, fina delikatesspotatisar, har de fint skal ska det sitta kvar. Dela 300 g prinskorvar och skiva en julkorv. När köttet har kokat färdigt tar du upp det och skär i skivor. Löken slänger du. Lägg ner kött, rotfrukter, korv, 2 lagerblad och 2 krm nykrossad kryddpeppar i kokspadet och sjud tills rotfrukterna är klara. Smaka av och tillsätt oxbuljongtärning/pod (jag fick använda två men det beror på hur salt bringa är. Servera med dijonkräm (blanda samman 3 dl turkisk yoghurt, 3-4 msk dijonsenap och 2-3 msk honung).

Etiketter:, ,

Kategorier: Julrecept, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Alla julrecept 2011 « Öhmans Mat & Vin - 21 december 2011

    […] Ernsts julgryta till mellandagarna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: