Bästa majsen

Den bästa majs jag ätit var Silver Queen Sweet Corn i Portland Oregon. Stora kolvar med pärlvita corn, möra och söta som man med njutning åt utan vare sig smör eller salt. Ett smakminne som dröjt sig kvar i många år.

På Bondens Marknad kom jag i samspråk med en majsodlare som sålde något han kallade ”gourmetmajs”. Det var en amerikansk sort som han sa skiljde sig från den illgula vanliga sorten, som han kallade ”fodermajs”, genom att vara melerat vit och gul och mycket mjällare. Han liknade den vid majsen jag ätit i USA. Han tipsade även om bästa sättet att tillaga färsk majs: man mikrar den! Det viktiga är att sära av i båda ändar så den kan rotera i ugnen men blasten ska vara kvar. En majskolv mikras i 3 minuter och två i 5,5 minut. Om du sparat lite extra vid bladfästet kan du bara vika tillbaka blasten och ha den till ett handtag på den varma majsen. Eftersom all smak bevara på detta sätt behöver du knappt något smör eller salt. Fantastiskt gott och enkelt! Spana efter den melerade ”gourmetmajesen”!

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Råvaror

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: