Hej Romorantin!

Jag beställde på prov vin från Vinlådan häromdagen och som av en händelse träffade jag i helgen på grabbarna och företaget på mässan Älska Mat & Vin och fick prova några av deras viner.

Det är inte ofta jag får prova en ny druva (edit: hade visst provat romorantin visade det sig) eller appellation. Att i samma vin stöta på både ett nytt område och druvsort hör definitivt till ovanligheterna. Cour-Cheverny är en pytteliten appellation i Loire där man gör vita viner av den ovanliga druvan romorantin. Tydligen är druvan nära släkt med den allestädes närvarande chardonnay men i övrigt vet jag inget om den.

2009 Cuvée Renaissance från François Cazin har en stor och ganska utvecklad mineralrökig doft med mogen citrus, lime och en liten fläkt av eucalyptus. Medelfyllig, knappt halvtorr och mycket frisk med en fint balanserad sötma, mycket apelsin och citrus och lång balanserad eftersmak med lite skalstramt avslut. Tack vare den friska syran och sötman mycket matvänligt. Ett intressant vin…på ett bra sätt.

Du vet väl att Öhmans Mat & Vin finns på Facebook också? Gå in och ”gilla” så får du blogguppdateringar och annat direkt i ditt facebookflöde. Bra va?

Etiketter:, , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Hej Romorantin!”

  1. JSilver
    30 oktober 2012 den 5:57 #

    Jag var faktiskt där i samband med mitt besöket i Vouray för ett par år sedan. Ville prova vinerna under parollen ”been there, done that, got the t-shirt”. Var väl mest kuriosa när man har ett av vinvärldens bästa områden som granne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: