Champinjonsoppa med lite hetta

När jag handlade igår såldes stora påsar med 1,5 kilo champinjoner ut för 10 kr. Anledningen att de var lite ”utslagna”, men då är de ju som bäst. Läge att göra champinjonsoppa alltså. Matig, krämig och med en skön kryddhetta.

Koka 2 medelstora potatisar. Skär ner 600 g champinjoner i mindre bitar och fräs i torr stekpanna så de tappar det mesta av vätskan. Klicka därefter i rejält med smör och fortsätt fräsa svampen tillsammans med 4 hackade schalottenlökar, 1 msk spiskummin och 1 msk curry. Efter några minuter slår du på 1 dl olorososherry och 1 dl äppelmust och låter det hela koka ihop något. Slå på lite av en gräddmjölkblandning (4 dl grädde + 6 dl mjölk) och 2 grönsaksbuljontärningar och 1 tsk harissa. Koka upp, bryt ned de kokta potatisarna och mixa sedan ihop med stav eller mixer medan du i omgångar slår på resten av gräddmjölken. Slå på ytterligare 1 dl äppelmust och smaka eventuellt av med lite salt och mer curry.

Etiketter:, ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: