Chorizospäckat kycklingbröst

 

När jag ska ställa mig in hos Kära Hustrun så lagar jag till kycklingbröst. Eftersom detta är den tristaste delen på kycklingen så måste den piffas till. Ju mer desto bättre. Det här blev bättre.

Till tre kycklingbröst tar du cirka 25 g (stor som två tummar ungefär) het, torr chorizo, drar av skinnet och hackar smått. Riv lika mycket parmesan fint och blanda med korven till en torr pasta. Lägg bröstbitarna på skärbrädan och gör ett snitt horisontalt utmed hela biten.Fördela korv- och ostblandningen jämnt i fickorna du skurit. Svep in kycklingbrösten i tunna skivor serranoskinka. Stek hastigt på båda sidor i fett i het stekpanna så de får lite färg. Sänk temperaturen till knapp medelvärme, täck köttet med ett smörpapper och ställ en tung stekpanna ovanpå så kycklingen sakta bryns under press. Stek 6-7 minuter, vänd sedan och stek lika länge till under press igen. Servera med risotto, potatismos eller med gräddkokt blomkål.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: