Lyxig spenatsoppa

 

Spenatsoppa är så enkelt, billigt, nyttigt och fantastiskt gott. Det var en av favoriterna som serverades i skolmatsalen när jag var liten. Vad är det då för lyxigt med den här varianten? Ingenting alls faktiskt. Ja, förutom att jag istället för vanliga ägg använde vaktelägg som jag av en händelse hade i kylen.

Tina en förpackning spenat (500-600 g) i en gryta med lite vatten på svag värme. Slå på 7,5 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Rör ut 2 msk maizena i lite vatten och rör ut i soppan och koka upp igen. Rör i 1 dl smetana eller creme fraische i soppan samt dra några tag med pepparkvarnen. Slutligen blandar du i rejält med hackad gräslök (ha alltid massor i frysen). Servera med ägghalvor och en korvmacka.

Etiketter:, ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: