Take-away: Spoonery

spoonery1

Idag var vi desperat hungriga på vägen hem och jagade planlöst efter någon bra take-away. Då slog det mig att jag inte testat Spoonery trots att jag många gånger blivit tipsad om detta sopp- och grytkök.

I en liten lokal i Slottsstaden som tidigare inrymde ett bageri kan man hämta långkok, soppor och grytor till både lunch och middag. Vad som bjuds presenteras på skyltar som hängts upp på väggen. Det finns också fina levainbröd att köpa om man inte nöjer sig med de tjocka skivor som man får med i påsen. Man kan också botanisera bland exklusiva olivoljor, utvalda delikatesser, fläsksvålar av jamon iberico samt roliga, kylda drycker från Mora Bryggeri samt de fantastiska lättölen från Skånehill Gård.

Vi valde på rekommendation chilin av högrev. En rejäl portion köttrik, mycket mustig (var det kakao i?) och smakrik chili som pirrade alldeles lagom i svalget. Riktigt, riktigt bra! Spoonery är definitivt en ny favorit!

spoonery2

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: