OT: Öhmans Mat & Feminism

1

Det var en tid när jag tyckte det var löjligt när Göran Persson kallade sig feminist och kvinnosaken kanske gick till överdrift. Men man blir äldre och klokare. Tack och lov.

Därför ägnar jag denna post på bloggen att sprida viktig information. Om du inte gillar den…synd för dig. Dags att vakna upp och fatta att det inte finns något sådant som ”jämlikhet som gått för långt”. John Lennon utryckte det tydligt i text och ton men inte mycket har hänt mycket sedan dess.

Vi är så vana vid det strukturella kvinnoförtrycket att vi knappt ser det eller noterar eller till och med tar det som något helt naturligt. Men plötsligt ser man saker väldigt tydligt som när det multinationella Facebook slår ner på en sida om föräldraskap som publicerar en informativ skolboksillustration men samtidigt ser mellan fingrarna för ren pornografi och uttalat kvinnoförakt.

Igår ramlade jag över en länk till en sida som listade 33 anledningar till att vara/bli feminist. Knappt hade jag delat den på Facebook och vänner spridit den vidare förrän jag nås av informationen att länken blockerats som ”stötande”. Anledningen var att på sidan användes ovan nämnda illustration för att i sin tur illustrera det absurda i dubbelmoralen *suck*. Jack Werner sammanfattar det elegant i ett väldigt spridbart inlägg.

Varje dag kommer det exempel på hur utveckling går bakåt. Men många reagerar och även vanligtvis vattenkammade Porslinsbloggen reagerar och lämnar utrymme för en OT-post som  länkar till en annan retroblogg som hänsynslöst avslöjar den normaliserade sexualiseringen i reklamen. Fler måste göra likadant och reagera för det är inte ok 2013!

Man ska inte behöva tåla sådant här. Rasism och sexism är inte okej bara för att man bristfälligt sveper in det i ”humor” eller ”konstnärlighet”. Väx upp och ta ansvar.

Sådär. Nu var det sagt.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

8 kommentarer på “OT: Öhmans Mat & Feminism”

 1. Kidde
  15 maj 2013 den 8:07 #

  bra där Anders!

 2. Madeleine
  15 maj 2013 den 9:45 #

  Hear Hear!
  Uppskattar ditt ställningstagande och mogenhet att ändra åsikt!
  Gillar din blogg som är en uppskattad del av min dag.
  Soliga hälsningar
  Madeleine

 3. Malin
  15 maj 2013 den 10:46 #

  Tack, Anders!!!!

 4. ThomasJ
  15 maj 2013 den 16:27 #

  Instämmer i allt!
  Bra Öhman!

 5. 16 maj 2013 den 19:01 #

  Helt rätt.

 6. Christina GVA
  18 maj 2013 den 23:58 #

  Inte första gàngen DG gàr förlàngt…
  Tack för inlägget!

 7. Lena
  19 maj 2013 den 21:09 #

  Det behövs fler killar som du!!

 8. 20 maj 2013 den 20:21 #

  Och jag som trodde att din blogg inte kunde bli bättre 🙂 Mycket bra och viktigt att du väljer att uppmärksamma detta även här i din blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: