Vinprovningar på Älska Mat & Vin med Eder bloggare…bland andra

älska mat logga final

Nästa helg är det dags för årets mat- & vinbegivenhet i Malmö: Älska Mat & Vin.  Jättetrevlig mässa i det mindre formatet  med massor av lokala producenter och i en trevlig saluhallsmiljö på Slagthuset precis bredvid centralstationen.

För femte året i rad håller vi på Gustibus Wine & Spirit Academy i provningsprogrammet. Mycket varierande teman i år och som vanligt kostar de 100 kronor och tar max 45 minuter. Fullt möjligt att gå på flera stycken som verkar intressanta. gå på flera stycken. Bokar gör du här. Skulle det vara  alltid 10 platser att boka på plats. De provningar som leds av Eder bloggare är markerade med en asterisk här nedan.

Ses vi där?

FREDAG

12.00 Ostprovning med Matmakarna. Tillsammans med Jeanette Stehagen provar vi ostar och får lära oss om olika ursprung, metoder och smaktyper. Jeanette är en duktig guide efter 25 år i ostlandet Frankrike. Matmakarna

13.00 Champagne. Jörn Ek presenterar svenskarnas favoritchampagne den klassisk Bollinger samt de eleganta vinerna från systerhuset Ayala. Massor med härliga bubblor. Arvid Nordquist

14.00 Kleine Zalze. Med anor 300 år tillbaka, toppmodernt vineri och fokus på terroir producerar Kleine Zalze några av Sydafrikas bästa viner. Vi provar ett axplock av deras viner i olika stil och prisklass. Vingruppen

15.00 Revolutionen i södra Italien! Tillsammans med Jens Bardh provar vi viner som visar upp den stora kvalitetsrevolution som pågår i Solens Rike – södra Italien. GT Vinimport

16.00 Skånska Drycker. Det bubblar, kluckar och jäser i Skåne. Förädlingen av de lokala råvarorna till sköna drycker har bara börjat och vi står inför en explosionsartad utveckling. Kom och smaka på framtiden tillsammans med en liten smaktallrik från Skånska Skafferiet.*

17.00 Choklad, vin & andra drycker. Choklad är gott och vin är gott men är de goda tillsammans. Fredrik Lilja har plockat ut några fina kombinationer och även letat upp andra drycker som ger spännande upplevelser. Gustibus Wine & Spirit Academy

18.00 Glasprovning med Riedel. Hur stor betydelse har glaset för vinupplevelsen? Jane Sandström från Riedel Sverige leder oss igenom en mycket spännande provning där vi provar fem olika viner och hur karaktärerna förändras i lika många glas. Glasen i serien ”Key to Wine” som vi använder under provningen får du sedan ta med dig hem (värde cirka 600 kr). Riedel
LÖRDAG

12.00 Kroatiska viner och smaker. Upptäck Kroatiens viner. Ett gammalt vinland men nytt för oss. Tillsammans upptäcker vi spännande viner och provar dem med lokala kroatiska delikatesser. Armano 

13.00 Louis Jadots burgundiska pärlor. Det finns kanske ingen annan producent som gör så många olika viner i bourgogne som Louis Jadot. Att de samtidigt hör till de bästa och mest långlivade är en stor bedrift. Vi provar ett antal pärlor och lär känna både Jadot och Bourgogne. Vingruppen *

14.00 Sydafrikanska toppviner. Sydafrikanskt vin tillhör svenskarnas absoluta favoriter. Jörn Ek presenterar några av landets toppviner som visar vad Sydafrika kan presentera bortom vardagsvinerna. Arvid Nordquist

15.00 Marche – östkustens Toskana. Bortom Piemonte, Toskana och Veneto göms Marche: en pärla med många smakupplevelser. Tryffelsvinet *

16.00 Härliga bubblor! Älskar du bubblande vin? Det gör också Erica Sattler som berättar om champagne, cava och crémant och låter oss prova och uppleva skillnader och likheter. Invinitum

17.00 Vin & Kvalitet. Vad är kvalitet och hur känner man igen det? Är det inte bara priset som skiljer och visst är billigt vin lika gott som dyrt? Anders Öhman reder ut begreppen och vi får själva prova och se om vi märker någon skillnad. Gustibus Wine & Spirit Academy *

SÖNDAG

12.00 Skånska Drycker. Det bubblar, kluckar och jäser i Skåne. Förädlingen av de lokala råvarorna till sköna drycker har bara börjat och vi står inför en explosionsartad utveckling. Kom och smaka på framtiden tillsammans med en liten smaktallrik från Skånska Skafferiet. *

13.00 Mat & Vin. Hur väljer man vin till maten? Vad ska man tänka på. Vi provar viner och ser hur de förändras när de möter olika grundsmaker. Aha-upplevelser och handfasta tips. Gustibus Wine & Spirit Academy

14.00 Annorlunda Italien. Jens Bardh tar oss med på en upptäcksfärd bland Italiens mindre kända områden och udda, spännande druvor. GT Vinimport

15.00 Kaliforniens klassiska druvor. Ett enkelt sätt att uppleva Kaliforniens mångfald är via druvornas uttalade karaktärer. Vi provar fem druvrena viner med helt olika uttryck. California Wines *

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: