Fröknäcke

fröknäcke

När jag och Kära Hustrun för ett tag sedan spenderade några lata dagar på Ästad Gård fick vi smak för deras fröknäcke som serverades till måltiderna. Vi fick receptet. När jag köpt ingredienserna så upptäckte jag att ett nära nog identiskt recept fanns tryckt på påsen med majsmjöl. Inte så ovanligt med andra ord. Men lika gott för det och mycket enkelt att göra.

Sätt ugnen på 150°. Blanda 2 dl majsmjöl, 1 dl solroskärnor, 1 dl linfrön, 0,5 msk mortlade kumminfrön, 0,5 dl rapsolja och rör snabbt ihop med 2 dl kokande vatten. Klicka ut på bakplåtspapper på två plåtar, lägg ett bakplåtspapper över och tryck ut med handflatorna. Kavla ut mycket tunt så att det täcker hela plåten. Ta bort det översta pappret och strö över lite mer linfrön, solrosfrön, pumpakärnor samt lite flingsalt. Lägg tillbaka bakplåtspappret och tryck till lite lätt så fröna sätter sig. Ta bort pappret igen och grädda i minst 45 minuter. Låt svalna och bryt i bitar. Njut med smör.

Etiketter:,

Kategorier: Bakat, lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: