Borgerligt fynd från vänstra sidan

l'ermitage

Vill man hitta bra bordeaux till rimligt pris (Det vill man. HÖR NI DET! Drick mer bordeaux!) så är det ett hett tips att leta efter beteckningen ”Cru Bourgeois” som återfinns på röda viner från den vänstra stranden. Det är den enda officiella klassificeringen av franska viner som faktiskt gäller det enskilda vinet, det vill säga vad som verkligen finns i flaskan. Läs mer här om hur det fungerar.

2010 Château l’Ermitage har en ännu sluten och dov doft som släpper ifrån sig nyanserade toner av lakrits. mörk choklad, svarta vinbär och apelsinzest. Smaken är fyllig, fruktig och rik med ovanligt mjuka och fina tanniner, massor med mörk och nästan lite syltig bärighet samt en hel del sötlakrits. Bra längd och mycket fin balans mellan syror och fruktighet och en lite torr åtstramande känsla precis i avslutet.

Synnerligen snällt prissatt och i en modern generös stil men med klassiska markörer som bör passa den som inte brukar dricka bordeaux men gärna vill prova.

Etiketter:, ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

9 kommentarer på “Borgerligt fynd från vänstra sidan”

 1. Arvid
  13 mars 2014 den 16:43 #

  Börjar bli lite väl mycket billiga tramsviner som du får gratis ifrån bolaget på den här bloggen nu.

  • 13 mars 2014 den 19:15 #

   Tack för din kommentar Arvid!
   Jag är inte så bekant med begreppet så du får gärna förklara vad ”tramsviner” är och vad jag borde skriva om istället.
   Du får gärna också berätta hur man får gratis viner på Systembolaget. Det har jag aldrig lyckats med.

 2. Arvid
  13 mars 2014 den 19:52 #

  När man kommenterar något som är en del av systembolagets svennebanan rush efter viner med så lågt pris som möjligt är det lätt vara klantig i sina kommentarer. Men nu efter kontinuerliga uppdateranden om ”vin fynd” har du i alla fall tappat en läsare som söker kvalite snarare än kvantitet. Tänk på de som skördar dina 100krs viner. Det är du som betalar deras lön

  • 13 mars 2014 den 20:14 #

   Lycka till med att hitta en blogg som passar dig bättre!

 3. Peter K
  14 mars 2014 den 18:27 #

  Köptes hem en flaska på din rekommendation. Inte så dumt! Generöst och lättillgängligt i modern stil. Det kör vi till en grillad flankstek i kväll. Tack för tipset!

 4. Magnus
  14 mars 2014 den 21:26 #

  Vinfynd heter det! Anders, jag älskar dina vinfynd och har i större utsträckning möjlighet att testa dem när de är mildare prissatta. Keep it up!

 5. Jens I.
  15 mars 2014 den 15:23 #

  Vill också passa på och tacka för flera trevliga vintips från dig. Både detta och Jurancon Sec-vinet för någon vecka sedan var riktigt trevliga bekantskaper. Bordauxvinet satt som en smäck till en välmarmorerad entrecote med klyftpotatis och hemslagen bearnaise. Har också beställt hem sherryn du nyligen tipsade om till mitt lokala Systembolag men den har ännu inte aviserats via sms (f ö en utmärkt service) Jag gillar Systembolaget och tillgängligheten till hela sortimentet men importerar även del vin på egen hand för att bredda upplevelserna. Det är inte omöjligt att jag på detta sätt inom kort får prova ett annat vin från Jurancon. Tack också för Butler-projekten som inspirerat till flera kul stunder i både köket och till bords. Nu senast var det Cassouleten som blev god trots att jag i hastigheten glömde ta med kabanosserna! (De från Holmgrens i Lund kan rekommenderas.)
  Hoppas f ö att Arvid som kommenterat här tidigare aldrig provat de alldeles utmärkta viner som man köper direkt på t ex en fransk vingård för 6-8 €. De som arbetar där ser ut att må alldeles utmärkt och säljer sitt vin med stolthet. Keep ip the good work Anders!

 6. 15 mars 2014 den 15:54 #

  Tack för era kommentarer Peter, Magnus och Jens! Det värmer och jag tänker fortsätta att skriva om både tramsiga, otramsiga, dyra och billigare viner.

 7. Jonas
  10 juli 2014 den 20:40 #

  Tänkt också passa på att tacka för detta vintips. Prisvärt, gott och inte särskilt tramsigt! En trevlig bekantskap (som många andra viner som tipsats om på denna sida!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: