Blå Husets Kärleksmuffin

kärleksmuffin

Säsongen i Blå Huset börjar så sakteliga tuffa igång trots ett minst sagt bedrövligt ”sommarväder”. Vi har vässat utbudet i kaféet och bland annat produktutvecklat vår jättegoda kärleksmums till smarriga muffins.

Smält 150 g smör och låt det svalna. Blanda väl 4,5 dl vetemjöl2,5 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker2 msk kakaopulver (jag använde kakao från Valrhona) och 1 tsk salt. Vispa 2 ägg och 3 dl socker vitt och pösigt. Vispa ned 1,5 dl mjölk samt mjölblandningen i omgångar i äggsmeten så att det blandas väl. Vänd till sist ned det smälta smöret.  Häll i smeten i en sprits och fördela i cirka 20 st muffinsformar (du kan givetvis klicka i smeten med sked men det är lite meckigare). grädda i 20 minuter på knappt 200°. Under tiden kakan gräddas gör du frostingen: vispa väl samman 60 g rumsvarmt smör, 5 dl florsocker0,5 dl mörk kakao1 tsk vaniljsocker, 1 tsk salt och 2 msk varmt kaffe.  När muffinsen svalnat spritar eller smetar du ut frostingen och strör över kokosflingor.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, Bakat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: