Sommarens grillvin till en spottstyver

IMG_8093

Vinfynden duggar tätt när man vet var man ska leta. Förutom för  2011 Tegernseerhof Loibenberg Riesling Smaragd så sänktes priset på ytterligare ett vin på idag. 2013 Tony Mangan Shiraz slumpas ut för 59 kronor mot tidigare 99. Man måste beställa ett kolli om sex flaskor och det finns många flaskor i lager.

Typiskt australiensisk är denna shiraz med mogen, mörk frukt, kryddighet, sötlakrits, mjuka tanniner och tydlig pepprighet. Till skillnad från många andra röda viner under 100-lapppen är denna helt torr med under 3 gram socker per liter. En matorienterad aussie shiraz vars fruktighet gör vinet passande till grillat, heta och lite söta bbq-såser och smakrika tillbehör. Har själv inte testat men stilen sägs passa till indisk mat. Servera gärna lätt kylt. Detta är sommarens okomplicerade grillvin i budgetklassen utan tvekan! Den stora frågan är ”hur många lådor”.

Vinet är framtaget av Skepparps Vingård tillsammans med Tony Mangan för att komplettera gårdens vita viner. Tyvärr omkom Tony i en tragisk flygolycka i höstas och projektet får därför ingen fortsättning och kvarvarande viner säljs ut.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, fyndvin, Vin, vinfynd, vinips

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Sommarens grillvin till en spottstyver”

  1. Per Isacson
    11 juni 2016 den 18:34 #

    Jag fick ett 6-pack 12:or istället för 11:orFörsta flaskan ikväll. Löjligt bra kvalité för 99kr!!!! Ett underbart balanserat vin! Tack för tipset!
    /Per Isacson, Varberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: