Vallmo- och citronkaka

IMG_0450

Väl värt att reprisera är detta recept som vi hittade för några år sedan i vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset. Den har blivit en riktig hit! Fantastiskt god och fräsch med friskhet från citron, krispighet från vallmon och sötsyrlig topping. Mycket enkel att göra.

Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker vitt och pösigt, låt det gå 5-6 minuter minst. Blanda 2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker och 0,75 dl blå vallmofrön och rör ner i äggsmeten. Blanda ner 1 dl smetana samt saften och det rivna skalet från 1 citron. Vänd sist ned 100 g smält smör och häll smeten i en smord och bröad form på cirka 1,5 liter. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 45 min. Låt kakan kallna och vänd sedan upp den. Vispa ihop 1 dl smetana och och 1 dl florsocker till en fast kräm och bred över kakan. Dekorera med lavendelblommor, tagetes, ringblommor, timjanblommor eller med bär som exempelvis röda vinbär.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, Bakat, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Vallmo- och citronkaka”

  1. Ann
    27 juli 2017 den 14:22 #

    Tack för receptet, suveränt god!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: