Tufft fältprov för min Wine Check

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ogenerad reklam för vinväskor från Kära Hustruns butik.

Svårt att tänka sig ett hårdare test att utsätta en vinresväska för: sex flighter med omlastningar till och från Australien. Fem inrikesflyg i Australien. Nästan dagliga på- och avlastningar i bagagevagn under två veckor samt upp till 35° och gassande sol. Klarade sig väskan och framför allt; hur gick det med vinerna?

Väskan det handlar om är Wine Check 15 som har två insatser för respektive sex stycken flaskor av bordeauxtyp samt en insats för tre flaskor champagne/bourgogne. Denna variant klarar alltså av 15 flaskor och ska i normalfallet klockas in på under 23 kilo brutto, dvs vad de flesta flygbolag accepterar för incheckning. På en kortare resa där man kan ta det mesta övriga i handbagaget kan man alltså dra hem 15 flaskor utan extra kostnad (beroende på biljettyp och flygbolag). Väskan kan också packasihopfälld ned i resväskan utan insatserna. Hos de flesta större vinproducenter och vinhandlare kan man nämligen köpa eller få insatserna som är av branschstandard.

Väskan är lätt att lyfta och hantera tack vare två handtag på sidorna. Den är lite småbökig och ovan att dra runt i ”kopplet” särskilt om man har annat bagage. Kom på att man kan hänga den på teleskophandaget på min Samsonite-väska. Funkade perfekt för småspringande på flyplatserna.

Under veckorna i Australien samlade jag succesivt på mig favoritviner bland de närmare 600 vi provade. Många av dem var pinot noir och chardonnay och kom i bredare och tjockare flaskor än vad väskan egentligen är avsedd för. Det visade sig att det funkade utmärkt att pressa ned dem ändå om man snittade insatsen på längden med en vass kniv.

Unde resan kollade jag hur vinerna klarade de extrema temperaturerna som uppstår i en bagagevagn i plåt som körs runt i Australiens gassande sol. Efter en en hel dag blev flaskorna som mest lite ljumma tack vare den isolerande cellplasten.

Vad blev då resultatet av testet? Väskan klarade testet över all förväntan. Trots all hantering och slängande så var ytterväskan hur fräsch som helst (men lite resdammig). Lite obetydligt slitage på en av hörnen vid dragkedjan och strax intill de kraftiga hjulen. Mest orolig var jag för ansträngningen på öglorna och hakarna som bar hela vikten när hela lasten hängde på min resväska, men det syntes inte ens att jag använt den.

Kartongerna och cellplastinsatserna hade fått sig några rejäla törnar, men det var liksom väntat då det är deras syfte. Insatserna som jag snittat upp hade spruckit lite på några ställen men hållits ihop bra av kartongen. Att kartonger och insatser går sönder efter ett tag får man räkna med. Tanken är att de ska bytas ut efter hand och mina klarar nog en eller två kortare resor till (väskan hade redan varit en tur till Spanien för övrigt). Flaskorna var alla hela och fina, inte för att jag var orolig ett ögonblick att de skulle lida skada.

Fick faktiskt med mig 19 flaskor hem då jag dessutom tryckte ned fyra flaskor i min resväska inpackade i Wine Skin. De kom också hem i perfekt skick.

Slut på reklammeddelandet.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Övrigt, Resan till Australien 2

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: