Geekens galet goda grottor!

IMG_2535

Om du väntat länge på en uppdatering här på bloggen så är det inget mot vad jag väntat på att få testa detta recept!

Fantastiske Johan ”Matgeek” Hedberg postade detta recept på hallongrottor redan i augusti förra året. Hajpen blev så stor att det blev nationell skrädmjölsbrist som höll i sig i över ett halvår. Har försökt beställa och skannat mjölhyllorna i varenda livsmedelsbutik jag besökt. Häromveckan lyckades jag till slut hitta en påse. Idag skred (skräd?) jag till verket.

Lättbakat, galet goda och spröda. Dubblerade receptet för när det är så här gott är det ingen idé med halvmesyrer. Definitivt ”worth waiting for”.

Sätt ugnen på 200 graderBlanda 400 g vetemjöl, 100 g skrädmjöl, 1 krm salt och 3 tsk bakpulver i en skål. Tillsätt 100 g rumstempererat ister200 g smör samt 200 g socker. Nyp ihop till en ”sandig” deg. Tillsätt 2 ägg och arbeta ihop till en slät deg. Rulla kulor på ungefär 35 g. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner tummen i varje kula så det bildas en ordentlig grop. Fyll ”grottan” med syltGrädda 15-20 minuter tills de blir lätt gyllenbruna. NJUT!

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, Bakat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: