Röd thaisoppa med butternut

IMG_5431

Ytterligare ett recept av Jamie Oliver baserat på fem ingredienser. Men min vana trogen höll jag mig inte till instruktionerna – det blev ytterligare några ingredienser i grytan och jag improviserade ett tillbehör av pumpakärnorna som annars gått i matavfallet. Riktigt gott med bra hetta och en rätt som i princip lagade sig själv. Plocka resterna av kycklingen och blanda ner i grytan med det överblivna riset så har du en underbar lunch nästa dag.

Skär ner en butternutpumpa (behöver inte skalas) på drygt ett kilo i tärningar på 2-3 centimeter. Spara kärnorna. Lägg en hel kyckling i en stor gryta, häll över pumpan, en burk kokosmjölk, 100 g röd currypasta, 1 liter vatten och en hönsbuljongtärning. Låt koka upp, lägg på locket och låt sjuda knappt 90 minuter. Under tiden rensar du bort allt fruktkött från kärnorna och kokar dem därefter i 10 minuter i saltat vatten. Torka dem, blanda med lite olivolja och salt och rosta dem i 20 minuter på 160° i ugnen. Koka ris. När kycklingen är klar tar du upp den (försiktigt – den är mör så den ramlar isär) och ställer åt sidan. Mosa det mesta av pumpan med potatisstomp så soppan blir lite krämig. Tillsätt en burk vattenkastanjer (eller inte) och skuren salladslök. Smaksätt med ett par matskedar citronsaft och hackad koriander efter smak. Servera soppan med kycklingen vid sidan av, ris, skuren salladslök och pumpakärnor.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: