Saluhallen i Jerez

saluhall7

Jag älskar att besöka marknader och saluhallar. Varje gång jag är på resa försöker jag spika in en tidig morgon bland grönsaker, korvar, gödkycklinga och torgmadamer. Det finns inget bättre sätt att lära känna platsen än att uppleva de lokala varorna, känna dofterna och smakerna.

Idag blev det ett besök i saluhallen i Jerez. Den ligger helt centralt och påminner om en liten katedral. Jag hade inga särskilda förväntningar, det har jag lärt mig att inte ha. Döm om min förvåning då detta var den prydligaste, vackraste och mest välsorterade marknaden jag kan minnas. Påminde lite om Östermalmshallen minus priserna och kändiskvoten. En enorm fisk- och skaldjursavdelning i mitten. Trots de enorma mängderna av fisk så doftade det friskt och rent. Visst en fisklukt men en färsk, njutbar sådan.

Ett färgstarkt folkliv och gott om barer och caféer runt omkring gjorde tavlan perfekt. Istället för mångordiga utlägg bjuder jag på ett litet bildcollage.

saluhall1

saluhall2

saluhall3

saluhall4

saluhall5

saluhall6

saluhall8

saluhall9

saluhall10

saluhall11

saluhall12

saluhall13

saluhall14

saluhall15

saluhall16

saluhall17

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt, Råvaror, Resan till Jerez, Sherry, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

10 kommentarer på “Saluhallen i Jerez”

 1. receptomaten
  30 september 2009 den 18:58 #

  Jisses vad härligt! Matporr är ordet!

 2. kerstin
  30 september 2009 den 19:05 #

  Fantastiskt!! rent o snyggt, härliga bilder, vacker korv-porr, bild 1 tyckte Linda!!

 3. 01 oktober 2009 den 7:20 #

  Ååååh. Jag börjar drägla.

 4. Per S
  01 oktober 2009 den 22:45 #

  Du är otrolig. Både skriver bra och tar fantastiska bilder. Hur hinner du?

  • 04 oktober 2009 den 23:03 #

   Tack Per! Hur jag hinner? Sån’t man tycker är kul har man alltid tid till.

 5. Per S
  01 oktober 2009 den 22:49 #

  Det är märkligt egentligen. För 50 år sedan hade folk mycket mindre pengar än idag. Då fanns det saluhallar i varenda stad. Idag har vi mycket bättre inkomster men bara råd att handla mat till extrapris på stormarknader.

  • 04 oktober 2009 den 23:03 #

   Visst är det sjukt. Sen slänger man ut 200 000 på ett kök där man äter hämtpizza, fulkassler och Findus fiskgratäng.

 6. 05 oktober 2009 den 15:12 #

  Vilka fantastiska bilder!
  Tycker fröken Dill

Trackbacks/Pingbacks

 1. Julig lammgryta « Öhmans Mat & Vin - 08 november 2009

  […] började jag tänka själv. Äpple och kanel fick mig att fundera på stjärnanisen jag köpte i saluhallen i Jerez. I med två vackra stjärnanisar samt sex gröna kardemummakapslar jag köpte i samma kryddbod. […]

 2. Hemma i Jerez « Öhmans Mat & Vin - 29 maj 2010

  […] det upplyftande besöket gick till den fantastiska saluhallen och kollade att den stod kvar så jag kunde återvända för inköp senare i veckan. Passade också […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: