Carl Butler: Halvvägs!

Det är ungefär två och en halv månad sedan jag sjösatte Carl Butler-projektet. Nu är jag redan halvvägs igenom de knappt hundra recepten.

Sammanfattning så här långt: Det har gått snabbare och mer smärtfritt än jag trodde. Jag har lärt mig mer än förväntat. Att sätta restriktioner för sig själv kan vara väldigt lärorikt. Försäljningen av hela konserverade tomater har ökat avsevärt i Malmö. Fiskpinnar kan överraska. Grön paprika är besk. ”Bringa? Bring it on!”

Nu har jag halva vägen kvar och ska hitta en hel gös, stycka en kanin, förfalska ett vildsvin och lura i kära hustrun ett antal lammrätter plus en njurpaj.

Det roliga har bara börjat.

Här hittar du receptregistret ur Carl Butlers Kokbok samt länkar till de recept jag lagat.

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Projekt Carl Butlers Kokbok, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Carl Butler: Halvvägs!”

 1. 06 april 2010 den 8:43 #

  Åh, jag älskar det här projektet (och dig lite också).

 2. 06 april 2010 den 9:04 #

  Re: Burktomater. Kom ihåg att alla burktomater inte smakar likadant. Precis som i de flesta andra fall lönar det sig att inte köpa de billigaste. Jag föredrar Kung Markattas ekologiska men det finns andra bra märken också.
  Kul projekt! Med Carl Butler förlorade jag min matlagningsoskuld på 70-talet. Många av recepten kan jag fortfarande utantill och längtar ofta efter hans ostpaj.

  • 06 april 2010 den 9:18 #

   Som så många andra kör jag numera med Muttis tomater. Himla skillnad mot lågpristomaterna.

   • 06 april 2010 den 22:59 #

    Jag ska ge Mutti en chans till. Jag tyckte de var lite för söta.

 3. 06 april 2010 den 21:21 #

  Vänta nu här, varför tvinga i hustrun en massa lamm när du har grannar ovanför som är mer än villiga att agera försökskaniner!
  A propå kanin och att stycka sådan så har jag viss erfarenhet, den första erfarenheten var väldigt naiv och hade tjänat på lite mera läsning, men blev trots allt god.
  Njurpajen hoppar vi över.
  Muttis tomatkonserver rule!
  Vad gäller konserver så har vi ett stadigt flöde av rilette, confits, patéer och gåslevrar som vi gärna delar med oss av till uppskattande själar. Bara så att du vet.

 4. 07 april 2010 den 16:15 #

  Jag är imponerad av takten och är själv Butler-fan. Någon riktig utmaning tycker jag nog ändå inte att Butler-projketet är. Varför ger du dig inte på Charles Emil Hagdahls ”Kokkonsten som vetenskap och konst med särskildt afseende på helsolärans och ekonomiens fordringar”. Det vore en kulturgärning och en sann utmaning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: