Dagens tapas…

…intogs på Bar Juanito som är stället dit alla går och som nästan är ett måste när man besöker Jerez. Restaurangen ligger i den gamla fiskmarknadsgränden precis i anslutning till det stora torget Plaza Arenal. Här finns både en restaurangdel, livlig uteservering i gränden samt en enkel bar att hänga vid. Massor av tapas att välja på som alla kostar 2€ styck. De är kända för sina kronärtskockor som de mer än gärna rekommenderar. I mitt tycke är det det minst aptitliga på menyn. Överkokta och mosiga och ganska obegripliga. Håll er till de andra rätterna om inte den masochistiska nyfikenheten tar överhanden. Av rätterna jag valde var croquetas med serranoskinka det absolut bästa. Frasigt frityrskal och en fyllning som praktiskt taget rann ut när man bet i dem. Även de fluffigt lätta köttbullarna (albondigas) i olorososås kan rekommenderas.

Kategorier: Övrigt, Resan till Montilla Moriles & Jerez, Sherry, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Dagens tapas…”

  1. 31 maj 2010 den 22:00 #

    Ser ut att vara croquetas av bästa sort! Underbara Spanien.

Trackbacks/Pingbacks

  1. ”Travel Guide Jerez” « Öhmans Mat & Vin - 05 juni 2010

    […] livlig miljö, rapp servering och stora portioner ska du leta dig till Meson del Asador medan Bar Juanito är en klassiker som nästan är ett måste.  En bit från de upptrampade stråken ligger La […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: